Petrović uputio otvoreno pismo direktoru preduzeća „M:tel“; Trivan odgovorila

31.05.2023. 09:54
1
IZVOR: katera.news

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je otvoreno pismo direktoru preduzeća M:tel Jeleni Trivan, izražavajući zabrinutost zašto ova kompanija svojim društveno odgovornim radom zaobilazi Bijeljinu, drugi grad po veličini u Republici Srpskoj.

Kako Petrović navodi u otvorenom pismu, prateći u medijskim izvještajima rad „M:tel-a“ primijetio je da ova kompanija dosta pažnje i sredstava izdvaja za društvenu odgovornost u nizu oblasti – humanitarne djelatnosti, podrška sportu, kultura, obrazovanje, zdravstvo, kao i da je ovakva poslovna politika je za svaku pohvalu.

Kako ističe, društvena odgovornost, pogotovo u vremenu sve veće otuđenosti između ljudi, preduslov je, ne samo za humaniju, već i uspješniju i napredniju zajednicu.

Dodaje da je ipak nemoguće ne primijetiti da društvena odgovornost „M:tel -a“ zaobilazi Bijeljinu, iako su stanovnici drugog grada po veličini u Republici Srpskoj sigurno među najbrojnijim korisnicima usluga i, samim tim, obezbjeđuju znatan dio prihoda ove kompanije.

- Ne znamo zašto je to tako i ne želimo da vjerujemo da je politika umiješala prste u ovo, pa Vas pitamo kako Grad Bijeljina treba da postupi da bi „M:tel“ usmjerio svoju pažnju i na našu lokalnu zajednicu. Ističemo da je lokalna uprava spremna i da sufinansira eventualne društveno-odgovorne projekte kompanija zainteresovanih za unapređenje kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima posluju, pa bi tako bilo i u slučaju eventualnih takvih projekata koje bi pokrenuo „M:tel“. Srdačno Vas pozdravljamo iz Bijeljine i nadamo se da će Grad Bijeljina i „M:tel“ ostvariti saradnju u narednom periodu, na korist stanovnika Grada Bijeljina, odnosno, korisnika usluga kompanije „M:tel“ – navodi Petrović u otvorenom pismu.

Nakon ovog otvorenog pisma, oglasili su se iz „M:tel-a“, te generalna direktorica Trivan, u svom odgovoru objašnjava na koji način kompanija „M:tel“ pomaže zajednici u kojoj posluje naglašavajući da je ova kompanija tokom ulaganja u kulturu, sport, obrazovanje i privredu sistemski pomagala sve sredine u Republici Srpskoj, pa tako i Bijeljinu. 

- Sve svoje aktivnosti, a posebno one društveno odgovorne, definisali smo prema potrebama zajednice, a ne prema geografskim, političkim ili nacionalnim odrednicama. Posljednjih godinu dana akcijom „Niste sami“ svu svoju pažnju usmjerili smo ka srpskim povratničkim sredinama koje za razliku od većine drugih imaju elementarne egzistencijalne probleme – navodi se u odgovoru Jelene Trivan.

U odgovoru se ističe da u fokusu ipak treba da bude društvena odgovornost onih koji ne daju ništa zajednici, a ne kritika onima koji daju najviše.

- Istine radi, moramo da kažemo da je naša najveća investicija bila upravo u Bijeljini, firma „Telrad“ i veliki dio naših prihoda i dalje se slijeva u ovaj grad. Velika humanitarna akcija „Sa Tamarom u akciji“ provedena je u saradnji sa gradskom upravom Bijeljine. Pored toga, pomažemo fakultete u Bijeljini, organizujemo podršku poslovnoj zajednici, učestvujemo u procesu digitalizacije privrede. Ne znamo da li je to dovoljno, ali je sigurno da smo rijetki, ako ne i jedini koji sistematski pomažu sve sredine u Republici Srpskoj i to ćemo nastaviti – navodi se u odgovoru, te dodaje da je „M:tel“ da sada uložio preko 30 miliona KM u kulturu i sport Republike Srpske, te ostvario donacije u vrijednosti preko 5,5 miliona KM.

Dodaju da su u „M:tel“, ako Petrović ima prijedlog za saradnju, otvoreni za to i zahvaljuju se na prilici da podsjete javnost na sve ono što čine u nadi da će uo podstaći i druge privrednike na takvo odgovorno ponašanje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Uzorni gradjanin 31.05.2023. 23:36
    Ajoj............
    Petrovic je u pravu.......
    A ova Trivan je napumpala usne i mora slusati Dodu........
Povezane vijesti
Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan
Gradonačelnik Petrović proglašava vanrednu situaciju u Bijeljini Gradonačelnik Petrović proglašava vanrednu situaciju u Bijeljini
Cvijanović i Trivan na otvaranju „Banja Luka Festa“ Cvijanović i Trivan na otvaranju „Banja Luka Festa“
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    16h 54m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    13h 26m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    16h 10m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    11h 48m
    0
  • Danas Markovdan
    20h 36m
    0