Петровић упутио отворено писмо директору предузећа „М:тел“; Триван одговорила

31.05.2023. 09:54
1
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић упутио је отворено писмо директору предузећа М:тел Јелени Триван, изражавајући забринутост зашто ова компанија својим друштвено одговорним радом заобилази Бијељину, други град по величини у Републици Српској.

Како Петровић наводи у отвореном писму, пратећи у медијским извјештајима рад „М:тел-а“ примијетио је да ова компанија доста пажње и средстава издваја за друштвену одговорност у низу области – хуманитарне дјелатности, подршка спорту, култура, образовање, здравство, као и да је оваква пословна политика је за сваку похвалу.

Како истиче, друштвена одговорност, поготово у времену све веће отуђености између људи, предуслов је, не само за хуманију, већ и успјешнију и напреднију заједницу.

Додаје да је ипак немогуће не примијетити да друштвена одговорност „М:тел -а“ заобилази Бијељину, иако су становници другог града по величини у Републици Српској сигурно међу најбројнијим корисницима услуга и, самим тим, обезбјеђују знатан дио прихода ове компаније.

- Не знамо зашто је то тако и не желимо да вјерујемо да је политика умијешала прсте у ово, па Вас питамо како Град Бијељина треба да поступи да би „М:тел“ усмјерио своју пажњу и на нашу локалну заједницу. Истичемо да је локална управа спремна и да суфинансира евентуалне друштвено-одговорне пројекте компанија заинтересованих за унапређење квалитета живота у локалним заједницама у којима послују, па би тако било и у случају евентуалних таквих пројеката које би покренуо „М:тел“. Срдачно Вас поздрављамо из Бијељине и надамо се да ће Град Бијељина и „М:тел“ остварити сарадњу у наредном периоду, на корист становника Града Бијељина, односно, корисника услуга компаније „М:тел“ – наводи Петровић у отвореном писму.

Након овог отвореног писма, огласили су се из „М:тел-а“, те генерална директорица Триван, у свом одговору објашњава на који начин компанија „М:тел“ помаже заједници у којој послује наглашавајући да је ова компанија током улагања у културу, спорт, образовање и привреду системски помагала све средине у Републици Српској, па тако и Бијељину. 

- Све своје активности, а посебно оне друштвено одговорне, дефинисали смо према потребама заједнице, а не према географским, политичким или националним одредницама. Посљедњих годину дана акцијом „Нисте сами“ сву своју пажњу усмјерили смо ка српским повратничким срединама које за разлику од већине других имају елементарне егзистенцијалне проблеме – наводи се у одговору Јелене Триван.

У одговору се истиче да у фокусу ипак треба да буде друштвена одговорност оних који не дају ништа заједници, а не критика онима који дају највише.

- Истине ради, морамо да кажемо да је наша највећа инвестиција била управо у Бијељини, фирма „Телрад“ и велики дио наших прихода и даље се слијева у овај град. Велика хуманитарна акција „Са Тамаром у акцији“ проведена је у сарадњи са градском управом Бијељине. Поред тога, помажемо факултете у Бијељини, организујемо подршку пословној заједници, учествујемо у процесу дигитализације привреде. Не знамо да ли је то довољно, али је сигурно да смо ријетки, ако не и једини који систематски помажу све средине у Републици Српској и то ћемо наставити – наводи се у одговору, те додаје да је „М:тел“ да сада уложио преко 30 милиона КМ у културу и спорт Републике Српске, те остварио донације у вриједности преко 5,5 милиона КМ.

Додају да су у „М:тел“, ако Петровић има приједлог за сарадњу, отворени за то и захваљују се на прилици да подсјете јавност на све оно што чине у нади да ће уо подстаћи и друге привреднике на такво одговорно понашање.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Uzorni gradjanin 31.05.2023. 23:36
    Ajoj............
    Petrovic je u pravu.......
    A ova Trivan je napumpala usne i mora slusati Dodu........
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Градоначелник Петровић проглашава ванредну ситуацију у Бијељини Градоначелник Петровић проглашава ванредну ситуацију у Бијељини
Цвијановић и Триван на отварању „Бања Лука Феста“ Цвијановић и Триван на отварању „Бања Лука Феста“
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 20m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 57m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 50m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 56m
    1