Petrovićeva poručila SNSD: “Pogrdnim riječima ništa neće biti riješeno”

08.10.2019. 14:26
0
IZVOR: srpskainfo.com

Visoki zvaničnici SNSD kojima je jedini posao da pokušavaju da na najniži način blate opozicione stranke, ne doprinose stabilizaciji političkih odnosa i jasno je da takvom retorikom služe samo jednom cilju – skretanju pažnje sa odgovornosti i nemoći svoje stranke da završe započete procese oko formiranja vlasti u BiH – rekla je portparol PDP Anja Petrović.

Ona je dodala da je sam SNSD doveo u pitanje svoj legitimitet.

– O izbornim prevarama, manipulacijama i prijetnjama glasačima ne možemo i nećemo da ćutimo. Sve je dokumentovano, postoje video snimci, izjave, zabilješke sa biračkim mjesta. Sve ovo je potvrđeno u godišnjem izvještaju ODIHR, gdje se imenom i prezimenom navode političari, mahom iz SNSD, koji su se time služili, kao i mediji koji su napustili profesionalne standarde i svrstali se na jednu stranu – istakla je Petrovićeva.

Petrovićeva je rekla da pogrdnim riječima upućenim PDP i SDS ništa neće biti riješeno, nego na takav način zvaničnici SNSD samo pogoršavaju ionako napetu političku situaciju.

Novi poziv

– Zato ponovo pozivamo – prihvatite se odgovornosti i sa svojim partnerima iz SDA i HDZ BiH formirajte vlast na nivou BiH. To je prvi preduslov i za izmjene Izbornog zakona kojima bi bili osigurani fer i pošteni izbori i kako ničiji legitimitet ne bi mogao biti doveden u pitanje. Vjerujemo da SNSD, ako zaista vjeruje da je tako neprikosnoven u biračkom tijelu kao što tvrdi, to ne bi predstavljao nikakav problem. Međutim, ako nije tako, onda je jasno zašto im odgovara da zadrže ovaj status kvo i ne pristupe rješavanju ozbiljnih pitanja – zaključila je Petrovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 49m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    21h 54m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 3m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 42m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    16h 10m
    0