Петровићева поручила СНСД: “Погрдним ријечима ништа неће бити ријешено”

08.10.2019. 14:26
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Високи званичници СНСД којима је једини посао да покушавају да на најнижи начин блате опозиционе странке, не доприносе стабилизацији политичких односа и јасно је да таквом реториком служе само једном циљу – скретању пажње са одговорности и немоћи своје странке да заврше започете процесе око формирања власти у БиХ – рекла је портпарол ПДП Ања Петровић.

Она је додала да је сам СНСД довео у питање свој легитимитет.

– О изборним преварама, манипулацијама и пријетњама гласачима не можемо и нећемо да ћутимо. Све је документовано, постоје видео снимци, изјаве, забиљешке са бирачким мјеста. Све ово је потврђено у годишњем извјештају ОДИХР, гдје се именом и презименом наводе политичари, махом из СНСД, који су се тиме служили, као и медији који су напустили професионалне стандарде и сврстали се на једну страну – истакла је Петровићева.

Петровићева је рекла да погрдним ријечима упућеним ПДП и СДС ништа неће бити ријешено, него на такав начин званичници СНСД само погоршавају ионако напету политичку ситуацију.

Нови позив

– Зато поново позивамо – прихватите се одговорности и са својим партнерима из СДА и ХДЗ БиХ формирајте власт на нивоу БиХ. То је први предуслов и за измјене Изборног закона којима би били осигурани фер и поштени избори и како ничији легитимитет не би могао бити доведен у питање. Вјерујемо да СНСД, ако заиста вјерује да је тако неприкосновен у бирачком тијелу као што тврди, то не би представљао никакав проблем. Међутим, ако није тако, онда је јасно зашто им одговара да задрже овај статус кво и не приступе рјешавању озбиљних питања – закључила је Петровићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    23h 5m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    23h 23m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    23h 59m
    9
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    20h 54m
    0
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    15h 31m
    24