Piloti odbili da prevezu patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija na Cetinje

06.09.2021. 15:16
0
IZVOR: Telegraf.rs

Dva pilota, službenika Avio-helikopterske jedinice MUP-a, odbili su zadatak da se stave na raspolaganje Upravi policije i odvezu do Cetinjskog manastira mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija, potvrdio je direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Crne Gore Miodrag Bešović.

Bešović je naveo da su protiv njih preduzete sve pravne radnje u skladu sa zakonom.

- Pokrenut je disciplinski postupak, da se utvrdi njihova odgovornost. Piloti su kao razlog naveli da nema bezbjednosnih uslova. Bili su taj dan na dužnosti, do zadnjeg trenutka su izvještavali da će obaviti zadatak, kada je trebalo,  odbili su - pojasnio je Bešović.

Mediji podsjećaju, mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije u nedjelju su na ustoličenje stigli helikopterom.

U nedjelju je, uoči ceremonije ustoličenja, došlo do okršaja policije i demonstranata na Cetinju. Demonstranti su policiju gađali kamenicama, flašama i Molotovljevim koktelima, nakon čega su ovi uzvratili suzavcem.

Do Cetinja se u nedjelju nije moglo zbog barikada koje su na više lokacija postavili građani kako bi spriječili dolazak sveštenika u Cetinjski manastir na ustoličenje. Jedan autobus sa sveštenstvom vraćen je za Podgoricu, te je donijeta odluka da se služba služi u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a mitropolit i patrijarh srpski su helikopterom prebačeni na Cetinje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje
Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod
Patrijarh Porfirije: Srpski narod se ni milom ni silom neće odreći svoje vjere i sebe Patrijarh Porfirije: Srpski narod se ni milom ni silom neće odreći svoje vjere i sebe
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  18h 57m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  15h 48m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  20h 52m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  19h 39m
  4
 • Pale: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje požara
  20h 27m
  0