Pisma čitalaca: Da li JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale vrijeđa inteligenciju svojih korisnika?

18.01.2023. 17:26
25
IZVOR: katera.news

Portalu Katera javila se čitateljka, koja je željela da ukaže na, prema njenim riječima, nesavjestan rad JP Vodovoda i kanalizacije“ Pale.

Pismo prenosimo u cjelosti.

" Jutros sam, po navici, popila dvije pune čaše vode sa česme, ne znajući da je JP Vodovod i kanalizacija Pale na zvaničnoj stranici saopštio da voda nije za upotrebu. Nemam naviku da čim otvorim oči čitam njihove objave sa stranice da bih se informisala da li da pijem vodu ili ne.

Tek kada sam krenula sa čišćenjem kupatila shvatila sam koliko je ozbiljan problem jer u kadi nije bila zamućena voda, kako piše u obavještenju, nego izuzetno mutna i prljava voda koja čak ne spada ni u kategoriju tehničke vode.
Nazvala sam „Vodovod da pitam u čemu je problem i kada se možemo nadati ispravnoj vodi, a neljubazna osoba, sa druge strane žice, rekla je da je to tako uvijek kada pada kiša i da sačekam da padavine prestanu pa će se i voda izbistriti, te da pratimo njihovu aktivnost na stranici. Lijepo informišem osobu da na računima za vodu, koje svi redovno plaćamo, jer bismo u suprotnom bili isključeni sa mreže, plaćamo PITKU vodu, a osoba odgovori kako i on plaća tu istu vodu i da ne može da utiče na to kakva će ona biti (kao da sam ga pozvala da čujem njegov lični stav, a ne na zvanični telefon preduzeća kako bih dobila zvaničan odgovor od istih).

Draga gospodo paljanskog "Vodovoda", 21. je vijek i gotovo nemoguće da Vaši zaposleni i Vi ne znate da postoje filteri i postrojenja za prečćavanje vode, čak i otpadne, koju prečistačima možete vratiti u upotrebu, te da odgovor "strpite se da prestane kiša i plaćajte uredno svoj račun" nema veze sa poslovnošću i vrijeđa inteligenciju Vaših sugrađana.

Samo za pripremu ručka je potrebno najmanje 2 litra pitke vode, jedna četvoročlana porodica dnevno treba odvojiti najmanje 20 KM da bi se snabdijela alternativnim izvorom vode, kako predlažete na Vašoj stranici.

Da li imate neki prijedlog u znak dobre volje sugrađanima opštine Pale? Da prikupimo račune za popijenu vodu pa da nam umanjite Vaš račun? Ili možda da niko ne plaća vodu dok ne riješite ovaj rjiv problem?

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Komentari 25
  • Generic placeholder image
    Slaven 19.01.2023. 21:15
    Ja bi našoj čitateljki preporučio da uzme jedno pivo voda nije dobra ni u opancima.
  • Generic placeholder image
    Sport 19.01.2023. 14:09
    Najveći je trošak kršnjacima što slave Jovanjdan. Niko neće piti česmovaču.
  • Generic placeholder image
    Krle 18.01.2023. 23:55
    Dobro pametuje ovaj lik-Goran što kaže da žvi u Banja Luci a ima i stan na Palama. Poredi Banja Luka sa Palama, pa Banja luka cijela koristi prerađenu vodu iz rijeke Vrbas, opšte poznata činjenica. A Pale imaju priordan izvorišta vode, dovoljno je samo Vrelo Miljacke da podmiri pet puta više stanovnika nego što ih ima na Palama. Zato i voda jeste skupa, jer nema troškova oko njene nabavke.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 18.01.2023. 23:19
    Nije se rodio ko je narodu ugodio. Valjda sami mozemo predpostaviti da je voda zamucena kada pada veća kiša. A svako može nasuti nekolike kante kada je voda bistra da ima koliko toliko zaliha za ovakve situacije. Zamislite kako bi bilo da nema nikako vode nekoliko dana,onda bi svi bili zadovoljni samo da dodje pa bila i mutna.
  • Generic placeholder image
    Sonja 18.01.2023. 23:16
    Sa kupovnom diplomom u direktorsku fotelju, šta ste očekivali?
  • Generic placeholder image
    Milica 18.01.2023. 23:12
    Ovo nema nigdje na svijetu! Predlažem kolektivnu tužbu.
  • Generic placeholder image
    Izgubljen 18.01.2023. 23:10
    Ne vrijeđa. Nema koga.
  • Generic placeholder image
    Vaso 18.01.2023. 23:07
    Važno je da njima njihov diš svaki mjesec daje stimulaciju, a to što su neljubazni, nema veze, platiće narod, zato je direktor tražio povećanje cijene.
  • Generic placeholder image
    Baka sa instagrama 18.01.2023. 23:06
    Kaze neki od komentara "uredno obavijeste na drustvenim mrezama".
    Ja mislim da 99 % baka ujutro prvo otvori instagam uz kafu 🤣.
    Ko nema instagrama dobro ce se napiti čiste česmovače 🤣.
  • Generic placeholder image
    Milenko 18.01.2023. 23:04
    I na ovakvu prljavu, neupotrebljivu vodu su oni trazili da nam povecaju cijene vode??? Sram vas bilo, voda nikad losija i prljavija nije bila
  • Generic placeholder image
    Marko 18.01.2023. 23:01
    Uprava Vodovoda je donijela odluku da će vratiti novac svim potrošačima za poslednji kvartal 2022. godine zbog problema sa mutnom vodom.
  • Generic placeholder image
    Grujo 18.01.2023. 22:50
    Sramota za vodovod, plaćamo uredno za čistu vodu, dobijamo tehničku. Čekamo razvedravanje i prestanak kiše da bi nam vodovod isporučio pitku vodu, a moderno doba. Užas.
  • Generic placeholder image
    Katarina 18.01.2023. 22:43
    Kupite Vitinku 80 feninga litar i po nije skupa.
  • Generic placeholder image
    Goran 18.01.2023. 22:35
    Sta ste se navrzli na taj Vodovod kao prvo najjeftinija vam je voda 0,80 feninga za stanovnistvo vam je po kubiku znam pošto imam stan u Palama i redovno plaćam a živim u Banja Luci dodjete da vidite pošto je voda ili na primjer Bijeljina,Prijedor itd.
  • Generic placeholder image
    Bogoljub 18.01.2023. 22:23
    To uopšte po meni nije kriv Vodovod ,šta treba da zabrane kiši da pada pa svako iole normalan zna kada su vece padavine da se izvorišta zamute nije to od juče već od pamtiveka.A koliko znam sve informacije postave na svoj internet sait ako je nekome teško da pogleda to je već njegov problem .Kako znam da i na lokalnim radio stanicama objave o neispravnosti vode .Takav je narod samo se žali a ne vidi suštinu problema.
  • Generic placeholder image
    Hari 18.01.2023. 21:52
    Autorka teksta potpuno je u pravu, ovaj slučaj da iz česmi teče blatnjava i prljava voda nije prvi slučaj, uvijek kad su obilnije kiše navodno se voda u rezervoarima zamuti od bujičnih voda. Vodu skupo plaćamo, uz račune za utrošenu vodu plaćamo i održavanje vodomjera 4,5 KM za tri mjeseca. Čisti bezobrazluk, dami je samo znati o kakavom održavanju satova se radi. Vodomjeri smješteni u stambenim zgradama, na suvom ne kisnu, ne treba ih podmazivati i farbati, jedino ako duvaju i njih kad vrše očitovanja. Zna li iko koliko vodu plaćaju ovi iz OC Jahorina, koje količine troše za silne bazene i jezera, i po kojoj cijeni. Ima li tu transparentnosti da znamo mi potrošači koliko smo zakinuti sa visokim cijenama.
  • Generic placeholder image
    Srećko 18.01.2023. 21:45
    Šta se bre uzbuđavate! Sve ćete vi ovo fino zaboraviti do sljedećih izbora. I opet glasajte za iste, uz izgovor pa i ovi drugi su isti. Nemoj da bi slučajno šta promijenili.
  • Generic placeholder image
    Zagor Te Nej 18.01.2023. 21:30
    Za Sarajliju
    Nije upitno ima li ili nema vode? Vec je u pitanju kvalitet iste, na Palama ima vode samo sto je katastrofalnog kvaliteta (trenutno). Zato ne lupaj za Jahorinu i topove itd... i kakve veze ima proizvodnja vode, da vodovod distribuise vodu placali bi samo onda uslugu distribucije, a ne punu cijenu utrosene vode...
  • Generic placeholder image
    Majstor 18.01.2023. 20:11
    Autoru teksta (bez namjere da Vam popijem):
    Nemojte nikada sebi dozvoliti da Vam inteligenciju vrijeđa neko ko je gluplji od Vas. Očito, da osoba koja Vam se u JP Vodovodu i kanalizaciji javila na telefon , ne zna ni šta radi, ni za šta je zadužena. Vodovod ima .
  • Generic placeholder image
    Boško 18.01.2023. 20:05
    Sarajlija, niste baš u pravu. Pošto sam upućen u tematiku, kratko objašnjenje: pitka voda se upravo proizvodi a ne distribuira. Tzv. ,,sirova voda", koja vodi porijeklo od kišnice, se mora preraditi kako bi postala pitka. Ovdje je problem što vodovod Pale nema objekat za prečišćavanje i tretman te sirove vode. To se može uzeti u obzir kao objektivna okolnost. S druge strane, u pravu je čitateljka koja kaže da na računu onda ne treba da stoji ,,pitka voda", ili onda bar nek se umanji iznos računa za neisporučivanje pitke vode, jer smo ugovor tako potpisali. Ali o tome ona manje govori, više o neljubaznosti i neprofesionalnosti sa kojom se susrećemo na svakom koraku.
  • Generic placeholder image
    Danica 18.01.2023. 19:44
    Korito Miljacke na Palama su pravili i sve im se srusilo sramota za Pale ko li je izvodio radove
  • Generic placeholder image
    Saša 18.01.2023. 19:00
    Vodu za piće kupujemo ,a traze od Skupstine Pale da poskupi voda.
    Zaista sta reći, dokle će narod biti ovce za šišanje.
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 18.01.2023. 18:53
    Pogrešna adresa! Nekorektno je "napadati" Vodovod. Oni samo distribuiraju vodu, ako je ima. Nemogu je proizvesti!
    A vode nema jer su proradili "snježni topovi" koji prave snijeg naravno od vode. E sad šta je preče pitajte vlasnike silnih "apartmana" uključujući i paljanske, na Jahorini. Stan na dan na Palama, ili na 7 dana na Jahorini zatvoriše vodu stanovnicima Pala. Pa ko je prava adresa?
    Ja znam, a Vi?!
  • Generic placeholder image
    Boško 18.01.2023. 18:50
    Inače su ljudi koji rade u javnim preduzećima često nekulturni da je to strašno, čast izuzecima. A što i ne bi bili kad plata ide radio ne radio. Imaš monopol, prodaješ ljudima vodu (struju, gas, telekomunikacije), šta te briga je li neko zadovoljan ili nije. Ako nije nek nađe negdje bolje. Ili ti odgovore ovako kao našoj čitateljki, ili ti kažu ,,sa razumjevanjem" da oni tu ne mogu ništa jer su samo radnici na šalteru ili na informacijama i sl. Tužno i jadno, slika i prilika našeg propalog društva.
  • Generic placeholder image
    Goga 18.01.2023. 18:26
    Strasno,voda je toliko prljava da cak nisu napisali da se moze prokuvati,nego alternativne metode.
    Nama ostaje da gledamo u nebo i molimo se da ne pada kisa da imamo cistu vodu u 21.vijeku.
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    19h 41m
    12
  • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
    22h 45m
    0
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    14h 25m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    13h 38m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    15h 46m
    1