Pisma čitalaca: Otvoreno pismo odbornicima SO Istočno Novo Sarajevo

06.08.2022. 19:47
2

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo zabrinutog sugrađanina koji je želio da ukaže na probleme sa bukom i puštanjem preglasne muzike u kasnim satima sa kojima se susreću stanovnici Karađorđeve ulice u Istočnom Sarajevu. 

Pismo prenosimo u cjelosti.

Poštovani odbornici, želim da vam se kao građanin Karađorđeve ulice obratim i uputim inicijativu koju ćete, nadam se, razmotriti.

U skupštinsku proceduru, na nekoj od narednih sjednica, trebalo bi da uputite inicijativu da se naša ulica preimenuje u ulicu "Bensedina" ili njegovog veličanstva "Leksilijuma" od 5 mg. Možda bi bilo još svrsishodnije našu ulici preimenovati u ulicu "Noći besanih".

Stanari Karaćorđeve ulice mogu zaspati samo ako popiju bensedin ili leksilijum inače mogu do mile volje  da uživaju u glasnoj muzici koja dopire iz dvorane Slavija do ranih jutarnjih časova.

U slučaju da nisu ljubitelji pomenute muzike, besane noći možete provoditi slušajući umiljate zvukove viljuškara, škripe guma, vrisku umornih i napaćenih radnika iz brze pošte X-Express.

Iskreno vas molim da o ovoj mojoj ideji, ako smatrate da zavređuje vašu pažnju, razmislite i uputite u skupštinsku proceduru.

U slučaju da imate neki prijedlog za korišćenje medikamenata koji bi nam pomogli da brže zaspimo, molimo vas da nam ga preporučite, jer mi je poznato da među vama ima i medicinskih radnika.

Pošto ste uvijek imali razumijevanja za potrebe stanovnika naše opštine nadam se da ćete i ovaj put biti na visini zadatka.

*Stav autora teksta ne odražava stav redakcije portala Katera

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Za Hari 07.08.2022. 15:25
    Buka baš smeta radnicima, kojima je neophodan miran san za odmor, a ne smeta neradnicima koji spavaju do 14.00 i ostatak dana bleje. Buka nije samo problem u Karađorđevoj, koja je najkritičnija, već i u ostatku grada gdje je galama pijanih i drogiranih i škripa kočnica u ranim jutarnjim časovima normalna pojava, a policija nikada ne reaguje.
  • Generic placeholder image
    Hari 06.08.2022. 23:29
    Pismo za mnogo patetike i srceparajuće treba da djeluje na odbornike. Kome još buka smeta u kasne noćne sate, radnim ljudima koji poslije teškog i zamornog rada, sigurno ne. I ne čuju tu glasnu muziku, jer brzo zaspu ko male bebe. Možda smeta ovim što u kancelarijama ne rade ništa, pa su uvijek budni i ponoći. Nema potrebe za prenemagenjem, jastuk na glavu a čepove u uši, ima da se pravo spava bez problema. Ne trebaju nikakvi medikamenti.
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 55m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 19m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 34m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 53m
    4
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 13m
    0