,,Planinarski vukovi 037″ oduševljeni visovima Romanije

29.06.2020. 21:57
0
IZVOR: Srna

Grupa planinara iz više gradova Srbije boravila je juče na najvišim vrhovima Romanije, u pratnji kolega sa Sokoca i Pala.

Zajedno su obišli najviši vrh Romanije – Veliki Lupoglav na nadmorskoj visini od 1.652 metara, vrh Gavranka i Crvene Stijene, te vidikovce sa kojih se pogled prostire na sve okolne planine srednje Bosne.

Srba Dobrosavljević, član “Planinarskih vukova 037” iz Kruševca rekao je Srni da je Romanija njegova omiljena destinacija, te da je u protekle četiri godine bio sedam puta.

On je naveo da je Romanija planina koja ostavlja veoma jak utisak, a misija planinarenja je da se ljudi druže i upoznaju nove prostore, ljude.

Vanja Bogdanović /19/, takođe, član kruševačkog društva, juče je prvi put planinarila, a prvi put je u BiH i na Romaniji, kojom je oduševljena.

Milica Ćalić /48/, iz Planinarskog društva “Planinarski vukovi 037” iz Beograda, planinari 15 godina i nakon više pohoda kroz BiH, juče je prvi put “osvojila” vrhove Romanije.

Preporučila je planinarima iz Srbije i zemalja u okruženju da posjete ovu planinu koja ih je očarala ljepotom, vidicima, vrhovima, svježim vazduhom i crngoričnom šumom.

Domaćin i vođa puta Stefan Bajagić, iz sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac”, rekao je Srni da su bila 23 planinara iz Kruševca, Trestenika, Beograda i Banjaluke, te da su im se pridružili planinari sa Sokoca i “Šošana” iz Pala.

Bajagić je naglasio da Planinarsko društvo “Planinarski vukovi 037” okupljaju članove iz više gradova Srbije, a juče su bili u jednoj od prijateljskih posjeta.

On je podsjetio da je grupa planinara “Glasinca” učestovala u pohodu na Žepske planine, te posjetili vidikovac Zvijezda, Slap na Drini i most na Žepi na poziv Planinarsko-ekološkog društva “Visočnik” sa Han Pijeska.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 15m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    10h 21m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 48m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    4h 30m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    10h 40m
    0