,,Планинарски вукови 037″ одушевљени висовима Романије

29.06.2020. 21:57
0
ИЗВОР: Srna

Група планинара из више градова Србије боравила је јуче на највишим врховима Романије, у пратњи колега са Сокоца и Пала.

Заједно су обишли највиши врх Романије – Велики Лупоглав на надморској висини од 1.652 метара, врх Гавранка и Црвене Стијене, те видиковце са којих се поглед простире на све околне планине средње Босне.

Срба Добросављевић, члан “Планинарских вукова 037” из Крушевца рекао је Срни да је Романија његова омиљена дестинација, те да је у протекле четири године био седам пута.

Он је навео да је Романија планина која оставља веома јак утисак, а мисија планинарења је да се људи друже и упознају нове просторе, људе.

Вања Богдановић /19/, такође, члан крушевачког друштва, јуче је први пут планинарила, а први пут је у БиХ и на Романији, којом је одушевљена.

Милица Ћалић /48/, из Планинарског друштва “Планинарски вукови 037” из Београда, планинари 15 година и након више похода кроз БиХ, јуче је први пут “освојила” врхове Романије.

Препоручила је планинарима из Србије и земаља у окружењу да посјете ову планину која их је очарала љепотом, видицима, врховима, свјежим ваздухом и црнгоричном шумом.

Домаћин и вођа пута Стефан Бајагић, из соколачког Планинарског друштва “Гласинац”, рекао је Срни да су била 23 планинара из Крушевца, Трестеника, Београда и Бањалуке, те да су им се придружили планинари са Сокоца и “Шошана” из Пала.

Бајагић је нагласио да Планинарско друштво “Планинарски вукови 037” окупљају чланове из више градова Србије, а јуче су били у једној од пријатељских посјета.

Он је подсјетио да је група планинара “Гласинца” учестовала у походу на Жепске планине, те посјетили видиковац Звијезда, Слап на Дрини и мост на Жепи на позив Планинарско-еколошког друштва “Височник” са Хан Пијеска.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 0m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 24m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 53m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 30m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 11m
    0