Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

28.10.2021. 12:29
0
IZVOR: SRNA

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM jednokratne novčane pomoći, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odluku o tome donio je gradonačelnik Ljubiša Petrović, a pravo imaju korisnici najniže penzije sa prebivalištem na području grada. Onima kojima bude odobreno novac će biti doznačen na tekući račun.

Pravo se može ostvariti podnošenjem zahtjeva gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti na propisanom obrascu, posredstvom prijemne kancelarije Gradske uprave, a rok za predaju je kraj 2021. godine.

Uz zahtjev je neophodno dostaviti kopiju lične karte, ček ili kopiju čeka penzije Fonda PIO Republike Srpske za prethodni mjesec u odnosu na datum podnošenja zahtjeva, kopiju tekućeg računa i ovjerenu izjavu da korisnik nema drugih novčanih primanja osim penzije.

Sredstva za ovu namjenu predviđena su budžetom grada Bijeljina i biće isplaćena iz sredstava Fonda solidarnosti.

Kada je riječ o izdavajanju pomoći, socijalno ugroženim porodicama u Bijeljini je za devet mjeseci isplaćeno 517.537 KM novčane pomoći, navodi se u Informaciji Centra za socijalni rad koja će se pred bijeljinskim odbornicima naći 4. novembra.

Na osnovu broja članova domaćinstva, 337 korisnika sa jednim članom u porodici dobija 143,40 KM, 42 korisnika sa dva člana 191,20 KM, 21 korisnik sa tri člana 229,44 KM, 12 korisnika sa četiri člana 258,12 KM, a tri su korisnika sa pet i više članova koji primaju 286,80 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Požar u "Savi" još nije u potpunosti ugašen, vatrogasci dežuraju Požar u "Savi" još nije u potpunosti ugašen, vatrogasci dežuraju
Požar u pogonu fabrike „Sava“ Požar u pogonu fabrike „Sava“
Ćirilica - tanano čedo koje treba štititi Ćirilica - tanano čedo koje treba štititi
Najčitanije
 • Dojave o bombama na više lokacija u Istočnom Sarajevu
  6h 29m
  0
 • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva zbog nanošenja tjelesnih povreda
  5h 40m
  0
 • Uhapšeno lice osumnjičeno za promet narkoticima u Istočnom Sarajevu
  2h 17m
  0
 • Krađa u Palama
  6h 43m
  0
 • Nestao Miloš Grahovac iz Nevesinja
  5h 44m
  0