Počela Nedjelja djeteta

04.10.2022. 10:32
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske tradicionalo će, u prvoj sedmici oktobra, obilježiti Nedjelju djeteta.

Ovogodišnje obilježavanje, od 3. do 9. oktobra 2022. godine, donijeće brojne aktivnosti posvećene najmlađim članovima našeg društva.

- Pod sloganom „Po(dijeli) radost, znanje, ljubav“, Crveni krst će tokom trajanja Nedjelje djeteta promovisati aktivnosti koje se odnose na dječija prava, ali i vrijednosti koje naše društvo njeguje i koje se prenose sa generacije na generaciju - saopštili su iz Crvenog krsta.

Crveni krst Republike Srpske će za obilježavanje Nedjelje djeteta obezbijediti prehrambene pakete i pakete odjeće, koje će na prijedlog sekretara opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta Srpske biti podijeljene višečlanim socijalno-ugroženim porodicama sa djecom.

- Crveni krst Republike Srpske će obezbijediti devet veš mašina socijalno-ugroženim porodicama, odnosno po jednu mašinu za po jednu porodicu u svakoj od devet regija. Osim toga, sekretari opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta širom Republike Srpske će u Nedjelji djeteta upriličiti posjete vrtićima i dječijim centrima, te socijalno-ugroženim i višečlanim porodicama, i u skladu sa svojim mogućnostima uručiti poklone najmlađim – navodi se dalje u saopštenju.

Nedjelja djeteta, svake godine, obilježava se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako č...
Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta
Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja Crvenog krsta RS Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja Crvenog krsta RS
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    17h 4m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 48m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    10h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    7h 32m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    7h 38m
    0