Почела Недјеља дјетета

04.10.2022. 10:32
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске традиционало ће, у првој седмици октобра, обиљежити Недјељу дјетета.

Овогодишње обиљежавање, од 3. до 9. октобра 2022. године, донијеће бројне активности посвећене најмлађим члановима нашег друштва.

- Под слоганом „По(дијели) радост, знање, љубав“, Црвени крст ће током трајања Недјеље дјетета промовисати активности које се односе на дјечија права, али и вриједности које наше друштво његује и које се преносе са генерације на генерацију - саопштили су из Црвеног крста.

Црвени крст Републике Српске ће за обиљежавање Недјеље дјетета обезбиједити прехрамбене пакете и пакете одјеће, које ће на приједлог секретара општинских и градских организација Црвеног крста Српске бити подијељене вишечланим социјално-угроженим породицама са дјецом.

- Црвени крст Републике Српске ће обезбиједити девет веш машина социјално-угроженим породицама, односно по једну машину за по једну породицу у свакој од девет регија. Осим тога, секретари општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске ће у Недјељи дјетета уприличити посјете вртићима и дјечијим центрима, те социјално-угроженим и вишечланим породицама, и у складу са својим могућностима уручити поклоне најмлађим – наводи се даље у саопштењу.

Недјеља дјетета, сваке године, обиљежава се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 41m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 31m
    0