Počela podjela sjemenskog i sadnog materijala

21.04.2021. 14:46
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva podijelili su danas 40 paketa sjemenskog i sadnog materijala za proljećnu sjetvu individualnim poljoprivrednim prozvođačima sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Paketi sadrže rasade povrća za plasteničku proizvodnju i sadni materijal za proizvodnju na otvorenom, a programom podrške obuhvaćena su poljoprivredna domaćinstva koja namjeravaju da se bave uzgojem povrća, saopšteno je iz Uprave grada Istočno Sarajevo.

Podjela rasadnog materijala poljoprivrednicima iz ostalih gradskih opština biće izvršena tokom naredne sedmice.

Pomoć u rasadnom materijalu dobili su svi učesnici javnog poziva koji je Agrarni fond Istočnog Sarajeva raspisao početkom aprila.

Prednost prilikom raspodjele imala su lica iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, samohrani roditelji, osobe sa poteškoćama u razvoju ili invaliditetom, nezaposlena lica i lica lošeg materijalnog stanja.

Cilj ovog programa jeste podrška ekonomskom osnaživanju poljoprivrednih domaćinstava kroz povećanje domaće proizvodnje i smanjenje uvoza.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
„Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja „Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    23h 34m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    14h 15m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    23h 34m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    10h 27m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 48m
    0