Почела подјела сјеменског и садног материјала

21.04.2021. 14:46
0
ИЗВОР: Катера

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева подијелили су данас 40 пакета сјеменског и садног материјала за прољећну сјетву индивидуалним пољопривредним прозвођачима са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Пакети садрже расаде поврћа за пластеничку производњу и садни материјал за производњу на отвореном, а програмом подршке обухваћена су пољопривредна домаћинства која намјеравају да се баве узгојем поврћа, саопштено је из Управе града Источно Сарајево.

Подјела расадног материјала пољопривредницима из осталих градских општина биће извршена током наредне седмице.

Помоћ у расадном материјалу добили су сви учесници јавног позива који је Аграрни фонд Источног Сарајева расписао почетком априла.

Предност приликом расподјеле имала су лица из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, самохрани родитељи, особе са потешкоћама у развоју или инвалидитетом, незапослена лица и лица лошег материјалног стања.

Циљ овог програма јесте подршка економском оснаживању пољопривредних домаћинстава кроз повећање домаће производње и смањење увоза.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    14h 27m
    0
  • Крађа у Палама
    12h 45m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 12m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 21m
    0