Počela sjednica na kojoj treba da bude potvrđen novi Savjet ministara

25.01.2023. 13:17
0
IZVOR: srna.rs

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem je dnevnom redu potvrđivanje imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara počela je danas u Sarajevu.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara dala je u ponedjeljak, 23. januara, preporuku Predstavničkom domu za potvrđivanje imenovanja kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara.

Odlukom o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto predloženi su Elmedin Konaković za ministra inostranih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i transporta, Dubravka Bošnjak za ministra civilnih poslova, Nenad Nešić za ministra bezbjednosti, Zukan Helez za ministra odbrane i Sevlid Hurtić za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Prema ovoj odluci, zamjenik ministra inostranih poslova trebalo bi da bude Josip Brkić, finansija i trezora Muhamed Hasanović, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Ljiljana Lovrić, pravde Elvir Mahmuzić, komunikacija i transporta Ognjen Janjić, civilnih poslova Marijana Mojić, bezbjednosti Ivica Bošnjak, odbrane Aleksandar Goganović i Slaven Galić, te ljudskih prava i izbjeglica Duška Jurišić.

Za zamjenike predsjedavajuće Savjeta ministra predloženi su Tegeltija i Helez.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću
Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju Savjet bezbjednosti UN odbio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 8m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 41m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 22m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 22m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 12m
    0