Почела сједница на којој треба да буде потврђен нови Савјет министара

25.01.2023. 13:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду потврђивање именовања министара и замјеника министара у Савјету министара почела је данас у Сарајеву.

Комисија за припрему избора Савјета министара дала је у понедјељак, 23. јануара, препоруку Представничком дому за потврђивање именовања кандидата за обављање дужности министара и замјеника министара у Савјету министара.

Одлуком о именовању министара, замјеника министара и замјеника предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто предложени су Елмедин Конаковић за министра иностраних послова, Зоран Тегелтија за министра финансија и трезора, Сташа Кошарац за министра спољне трговине и економских односа, Давор Буноза за министра правде, Един Форто за министра комуникација и транспорта, Дубравка Бошњак за министра цивилних послова, Ненад Нешић за министра безбједности, Зукан Хелез за министра одбране и Севлид Хуртић за министра за људска права и избјеглице.

Према овој одлуци, замјеник министра иностраних послова требало би да буде Јосип Бркић, финансија и трезора Мухамед Хасановић, спољне трговине и економских односа Љиљана Ловрић, правде Елвир Махмузић, комуникација и транспорта Огњен Јањић, цивилних послова Маријана Мојић, безбједности Ивица Бошњак, одбране Александар Гогановић и Славен Галић, те људских права и избјеглица Душка Јуришић.

За замјенике предсједавајуће Савјета министра предложени су Тегелтија и Хелез.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
 • Грађани траже помоћ због змија
  19h 20m
  1
 • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
  23h 8m
  5
 • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  5h 13m
  0
 • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
  8h 37m
  0
 • НБА играчу доживотна суспензија
  21h 30m
  0