Почела сједница на којој треба да буде потврђен нови Савјет министара

25.01.2023. 13:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду потврђивање именовања министара и замјеника министара у Савјету министара почела је данас у Сарајеву.

Комисија за припрему избора Савјета министара дала је у понедјељак, 23. јануара, препоруку Представничком дому за потврђивање именовања кандидата за обављање дужности министара и замјеника министара у Савјету министара.

Одлуком о именовању министара, замјеника министара и замјеника предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто предложени су Елмедин Конаковић за министра иностраних послова, Зоран Тегелтија за министра финансија и трезора, Сташа Кошарац за министра спољне трговине и економских односа, Давор Буноза за министра правде, Един Форто за министра комуникација и транспорта, Дубравка Бошњак за министра цивилних послова, Ненад Нешић за министра безбједности, Зукан Хелез за министра одбране и Севлид Хуртић за министра за људска права и избјеглице.

Према овој одлуци, замјеник министра иностраних послова требало би да буде Јосип Бркић, финансија и трезора Мухамед Хасановић, спољне трговине и економских односа Љиљана Ловрић, правде Елвир Махмузић, комуникација и транспорта Огњен Јањић, цивилних послова Маријана Мојић, безбједности Ивица Бошњак, одбране Александар Гогановић и Славен Галић, те људских права и избјеглица Душка Јуришић.

За замјенике предсједавајуће Савјета министра предложени су Тегелтија и Хелез.

Коментари 0
Повезане вијести
Усвојен Програм рада Парламента Српске за ову годину Усвојен Програм рада Парламента Српске за ову годину
Усвојен Нацрт стратегије развоја града до 2029. године Усвојен Нацрт стратегије развоја града до 2029. године
Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  23h 26m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  22h 33m
  5
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  19h 12m
  4
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  14h 39m
  1
 • Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО)
  21h 36m
  0