Почела сједница на којој треба да буде потврђен нови Савјет министара

25.01.2023. 13:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду потврђивање именовања министара и замјеника министара у Савјету министара почела је данас у Сарајеву.

Комисија за припрему избора Савјета министара дала је у понедјељак, 23. јануара, препоруку Представничком дому за потврђивање именовања кандидата за обављање дужности министара и замјеника министара у Савјету министара.

Одлуком о именовању министара, замјеника министара и замјеника предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто предложени су Елмедин Конаковић за министра иностраних послова, Зоран Тегелтија за министра финансија и трезора, Сташа Кошарац за министра спољне трговине и економских односа, Давор Буноза за министра правде, Един Форто за министра комуникација и транспорта, Дубравка Бошњак за министра цивилних послова, Ненад Нешић за министра безбједности, Зукан Хелез за министра одбране и Севлид Хуртић за министра за људска права и избјеглице.

Према овој одлуци, замјеник министра иностраних послова требало би да буде Јосип Бркић, финансија и трезора Мухамед Хасановић, спољне трговине и економских односа Љиљана Ловрић, правде Елвир Махмузић, комуникација и транспорта Огњен Јањић, цивилних послова Маријана Мојић, безбједности Ивица Бошњак, одбране Александар Гогановић и Славен Галић, те људских права и избјеглица Душка Јуришић.

За замјенике предсједавајуће Савјета министра предложени су Тегелтија и Хелез.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 39m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 31m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 22m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 7m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 14m
    4