Počeo sastanak Viškovića i Ćosića

02.09.2019. 11:31
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Novom Sarajevu počeo je sastanak premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i načelnika te opštine Ljubiše Ćosića, na kojem će biti riječi o aktuelnim pitanjima privrednog života i ekonomsko-socijalnog razvoja ove lokalne zajednice.

Po okončanju ovog susreta, predviđeno je da Višković posjeti lokacije na kojima je u toku izgradnja zgrade pozorišta, sportske dvorane i Trga Republike Srbije, nakon čega su u planu izjave za novinare.

Višković bi trebalo da posjeti i Osnovnu školu "Sveti Sava". 

U opštinu Istočno Novo Sarajevo od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je oko 131 milion KM, dok je oko 32 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. 

Za završetak radova na izgradnji zgrade pozorišta izdvojeno je dva miliona KM, iz klirinških sredstava obezbijeđena su dva miliona KM za izgradnju sportske dvorane, a iz donatorskih sredstava Srbije oko dva miliona za izgradnju Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO) Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO)
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 3m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 8m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 0m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    20h 30m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 14m
    0