Počinje 19. čelendžer Srpska open

30.08.2021. 14:41
0
IZVOR: nezavisne.com

Sve je spremno za 19. izdanje teniskog čelendžera Srpska open koji će biti održan od 6. do 10. septembra u Banjaluci na terenu Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske i terenima TK Mladost.

Nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom virusa korona, u Banjaluku opet stižu poznata imena svjetskog tenisa a prema trenutnoj listi (koja je podložna pomjenama) prvi nosilac ovog izdanja je Slovak Andrej Martin, trenutno 118. igrač svijeta. Drugi nosilac je Argentinac Huan Manuel Serundolo (139.) a treći njegov zemljak Tomas Martin Ečeveri (142).

Biće tu još dosta zanimljivih teniskih imena poput Indijca Sumita Nagala koji je igrao finale u Banjaluci prije dvije godine, Nijemca Maksimilijana Marterera, pobjednika iz 2017, Nizozemac Robin Hase (231.), Čun Hsin Čeng iz Kineskog Tajpeja, nekada najbolji junior svijeta koji u Banjaluku stiže sa trenerom bivšim 12. igračem svijeta Dominkom Hrbatijem...

U subotu i nedjelju su kvalifikacije a glavni dio turnira u kojem će nastupiti 32 igrač kreće u ponedjeljak .

-Opet smo tu sa dobrim igračima i sa mnogo optimizma. Nema sumnje da su pred nama dani dobrog tenisa- kazala ja Lana Popović, menadžer turnira kojeg TK Mladost organizuje u saradnji sa TS RS.

Jedna od novina je i što će na terenu Nacionalnog teniskog centra biti igrani mečevi u noćnom terminu.

-Ove godine će se turnir u Banjaluci pridružiti maloj grupi čelendžera koji imaju uslove za večernje mečevi. Plan je da na centralnom terenu svaki dan imamo po pet mečeva svaki dan a onaj najatraktivniji bi se igrao pod svjetlima reflektora. To će omogućiti i gledaocima da i radnim danima mogu da prisustvuju turniru- istakao je izvršni direktor Srpska opena i sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić i dodao- Ovdje dolazim već 20 godina i kao trener i kao gost a bio sam i kada je postavljen kamen temeljac uoči Adria toura koji zbog više sile nije održan. Drago mi je što ćemo ovaj teren konačno staviti u upotrebu, u pitanju je sportsko zdanje koje mi u Srbiji nemamo. 

Bolić je naveo da će uoči turnira biti održan kamp za mlade tenisere a da će 10. septembra u Banjaluku doći neko iz Fondacije Novak Đoković i klubovima pokloniti teniske loptice. Za finale Srpska opena je, kako je navedeno, planirano posebno iznenađenje.

Mario Đuran, pomoćnik za sport ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS kazao je da je ovo ministarstvo sa zadovoljstvom pruža podršku čelendžeru Srpska open i da zajedno rade na afirmaciji sporta na ovim prostorima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"
D‌jevojčice za primjer: Lea i Ena tri puta donirale kosu u humanitarne svrhe (FOTO) D‌jevojčice za primjer: Lea i Ena tri puta donirale kosu u humanitarne svrhe (FOTO)
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    8h 47m
    0
  • Slani mafini
    18h 8m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 3m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    17h 57m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 26m
    3