Počinje 20. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade u Istočnom Sarajevu

15.12.2021. 19:19
0
IZVOR: Katera

Dvodnevni 20. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade, koji je ove godine posvećen književnom djelu pjesnikinje Dare Sekulić, sutra će biti otvoren u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Organizator festivala je produkcija "Forum teatar" iz Istočnog Sarajeva, a na dan otvaranja festivala biće riječi i o temi osnivanja festivala "Posebni dani Dare Sekulić", povodom čega će biti objavljen i konkurs poezije za djeci i mlade "Darovi poezije".

Konkurs će biti otvoren do 16. septembra 2022. godine.

Osnivač i direktor Festivala Vitomir Mitrić izjavio je danas za Novinsku agenciju SRNA da se ovogodišnji festival održava pod motom "Žudnja za pravom pjesmom" i da će biti posvećen upravo Sekulićevoj, koja je, prema njegovim riječima, živjela za ovaj festival i u njega utkala mnogo ljubavi, posvećenosti i pjesničkog duha.

Mitrić je istakao da na ovaj način žele da istaknu njen značaj i veliki doprinos srpskoj književnosti i poeziji, ali i da slave pjesmu i stihove koje je podarila Dara Sekulić.

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za 12.00 časova, a od 15.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo predviđen je nastup pjesnika Todeta Nikoletića sa gostima, pod nazivom "Žudnja za pravom pjesmom".

Festival poezije za djecu i mlade podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Poetsko zavještanje Dare Sekulić prenositi budućim generacijama Poetsko zavještanje Dare Sekulić prenositi budućim generacijama
U srijedu počinje Festival poezije za djecu i mlade u Istočnom Sarajevu U srijedu počinje Festival poezije za djecu i mlade u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 39m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 54m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 22m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 22m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 40m
    0