Почиње 20. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву

15.12.2021. 19:19
0
ИЗВОР: Катера

Дводневни 20. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе, који је ове године посвећен књижевном дјелу пјесникиње Даре Секулић, сутра ће бити отворен у општини Источно Ново Сарајево.

Организатор фестивала је продукција "Форум театар" из Источног Сарајева, а на дан отварања фестивала биће ријечи и о теми оснивања фестивала "Посебни дани Даре Секулић", поводом чега ће бити објављен и конкурс поезије за дјеци и младе "Дарови поезије".

Конкурс ће бити отворен до 16. септембра 2022. године.

Оснивач и директор Фестивала Витомир Митрић изјавио је данас за Новинску агенцију СРНА да се овогодишњи фестивал одржава под мотом "Жудња за правом пјесмом" и да ће бити посвећен управо Секулићевој, која је, према његовим ријечима, живјела за овај фестивал и у њега уткала много љубави, посвећености и пјесничког духа.

Митрић је истакао да на овај начин желе да истакну њен значај и велики допринос српској књижевности и поезији, али и да славе пјесму и стихове које је подарила Дара Секулић.

Свечано отварање фестивала предвиђено је за 12.00 часова, а од 15.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево предвиђен је наступ пјесника Тодета Николетића са гостима, под називом "Жудња за правом пјесмом".

Фестивал поезије за дјецу и младе подржали су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Поетско завјештање Даре Секулић преносити будућим генерацијама Поетско завјештање Даре Секулић преносити будућим генерацијама
У сриједу почиње Фестивал поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву У сриједу почиње Фестивал поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву
Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 21m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 17m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 21m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 14m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 11m
    0