Počinje Mundijal u Kataru

20.11.2022. 12:09
0
IZVOR: srna.rs

U Kataru danas počinje šampionat svijeta u fudbalu, na kojem će učestvovati 32 selekcije podijeljene u osam grupa, među kojima je i reprezentacija Srbije.

Ceremonija otvaranja, zakazana za 16.00 časova na stadionu Al Bajt, drugom najvećem stadionu šampionata, pripremana je godinu dana.

Scenario je kreirao Italijan Marko Balič koji je radio na scenarijima za čak pet otvaranja Olimpijskih igara.

Ceremonija će trajati pola sata, a odvijaće se uoči prve utakmice između Katara i Ekvadora.

Prvi put u istoriji utakmice svjetskog prvenstva igraće se u novembru i decembru, takođe prvi put u arapskom svijetu, a drugi put na tlu Azije, nakon šampionata u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Na Mundijalu od 20. novembra do 18. decembra na osam stadiona raspoređenih u krugu od 50-ak kilometara učestvovaće 32 najbolje selekcije svijeta.

Reprezentacija Srbija nalazi se u grupi G, sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

U prvom kolu, reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila, u četvrtak, 24. novembra, od 20.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Finale Mundijala je na programu 18. decembra, na Nacionalni dan zemlje domaćina, a titulu brani Francuska, koja je prije četiri godine u Rusiji osvojila trofej pobjedom protiv Hrvatske 4:2.

Brazil je rekorder sa pet titula, Italija i Njemačka imaju po četiri, Argentina, Francuska i Urugvaj po dvije, a Engleska i Holandija po jednu titulu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 2m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 8m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    9h 35m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    5h 17m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    11h 27m
    0