Почиње Мундијал у Катару

20.11.2022. 12:09
0
ИЗВОР: srna.rs

У Катару данас почиње шампионат свијета у фудбалу, на којем ће учествовати 32 селекције подијељене у осам група, међу којима је и репрезентација Србије.

Церемонија отварања, заказана за 16.00 часова на стадиону Ал Бајт, другом највећем стадиону шампионата, припремана је годину дана.

Сценарио је креирао Италијан Марко Балич који је радио на сценаријима за чак пет отварања Олимпијских игара.

Церемонија ће трајати пола сата, а одвијаће се уочи прве утакмице између Катара и Еквадора.

Први пут у историји утакмице свјетског првенства играће се у новембру и децембру, такође први пут у арапском свијету, а други пут на тлу Азије, након шампионата у Јапану и Јужној Кореји 2002. године.

На Мундијалу од 20. новембра до 18. децембра на осам стадиона распоређених у кругу од 50-ак километара учествоваће 32 најбоље селекције свијета.

Репрезентација Србија налази се у групи Г, са Бразилом, Камеруном и Швајцарском.

У првом колу, репрезентација Србије играће против Бразила, у четвртак, 24. новембра, од 20.00 часова по средњоевропском времену.

Финале Мундијала је на програму 18. децембра, на Национални дан земље домаћина, а титулу брани Француска, која је прије четири године у Русији освојила трофеј побједом против Хрватске 4:2.

Бразил је рекордер са пет титула, Италија и Њемачка имају по четири, Аргентина, Француска и Уругвај по двије, а Енглеска и Холандија по једну титулу.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 59m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 8m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 47m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 15m
    0