Počinje upis u srednje škole u Istočnom Sarajevu

05.06.2023. 11:18
0
IZVOR: katera.news

Srednja škola „28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva i JU Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" iz Istočne Ilidže objavili su spisak potrebne dokumentacije za upis u prvi razred srednje škole.

Za učenike koji imaju 60 i više bodova junski upisni rok je 19. i 20. juna, a za učenike koji imaju manje od 60 bodova upis će se vršiti od 26. do 28. juna.

Za upis u prvi razred srednje škole potrebno je priložiti originalna svjedočanstva od šestog do devetog razreda osnovne škole, originalnu diplomu, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi kao i original rodni list ili ovjerenu kopiju ovog dokumenta (ne stariju od 6 mjeseci).

Osim toga, budući srednjoškolci mogu priložiti i diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“, dodatne diplome za izuzetan uspjeh ili diplome osvojene na nekom takmičenju.

Redoslijed kandidata utvrđuje se prema ukupnom broju bodova, a bodovanje vrši na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje u stručnim školama, smjeru u gimnaziji ili odsjeku u umjetničkim školama, za koji kandidat konkuriše, te na osnovu rezultata ostvarenih na posebnom ispitu za umjetničke škole.

U prvi razred srednjih škola Srpske u školskoj 2023/2024. godine planiran je upis 10.041 učenika raspoređenih u 445 odjeljenja.

Javnim konkursom određena su dva upisna roka, i to: junski rok – od 19. juna do 30. juna i julski rok - od 3. jula do 14. jula 2023. godine.

Više informacija možete pronaći na veb-stranicama škola:

JU Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" 

Srednja škola „28. juni" 

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO) U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    23h 29m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 51m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 56m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    22h 44m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    16h 5m
    0