Počinje upis u srednje škole u Istočnom Sarajevu

05.06.2023. 11:18
0
IZVOR: katera.news

Srednja škola „28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva i JU Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" iz Istočne Ilidže objavili su spisak potrebne dokumentacije za upis u prvi razred srednje škole.

Za učenike koji imaju 60 i više bodova junski upisni rok je 19. i 20. juna, a za učenike koji imaju manje od 60 bodova upis će se vršiti od 26. do 28. juna.

Za upis u prvi razred srednje škole potrebno je priložiti originalna svjedočanstva od šestog do devetog razreda osnovne škole, originalnu diplomu, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi kao i original rodni list ili ovjerenu kopiju ovog dokumenta (ne stariju od 6 mjeseci).

Osim toga, budući srednjoškolci mogu priložiti i diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“, dodatne diplome za izuzetan uspjeh ili diplome osvojene na nekom takmičenju.

Redoslijed kandidata utvrđuje se prema ukupnom broju bodova, a bodovanje vrši na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje u stručnim školama, smjeru u gimnaziji ili odsjeku u umjetničkim školama, za koji kandidat konkuriše, te na osnovu rezultata ostvarenih na posebnom ispitu za umjetničke škole.

U prvi razred srednjih škola Srpske u školskoj 2023/2024. godine planiran je upis 10.041 učenika raspoređenih u 445 odjeljenja.

Javnim konkursom određena su dva upisna roka, i to: junski rok – od 19. juna do 30. juna i julski rok - od 3. jula do 14. jula 2023. godine.

Više informacija možete pronaći na veb-stranicama škola:

JU Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" 

Srednja škola „28. juni" 

Komentari 0
Povezane vijesti
Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“ Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. juni“ (FOTO) Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. ju...
Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  12h 31m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  12h 36m
  1
 • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
  13h 28m
  0
 • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
  13h 42m
  0
 • Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
  12h 25m
  0