Podignuta optužnica za masakr u Mladenovcu: Za ubicu traže 20 godina zatvora

18.10.2023. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu i predložilo maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora za Uroša B. koji je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 ljudi.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac Radiša B, kao i rođaci Goran i Boris G. iz Kragujevca, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od po 20 godina za Uroša B. i njegovog oca koji se, između ostalog, tereti da je naovlašteno držao oružje i municiju koje je njegov sin koristio u masakru počinjenom 4. maja u Duboni i Malom Orašju.

U optužnici se do detalja navodi kako je Uroš B. ubio devetoro ljudi, među kojima i dvoje maloljetnika i ranio 12 osoba, a potom oteo taksistu koji ga je odvezao do rođaka u selo Vinjište kod Kragujevca, gdje se skrivao prije hapšenja.

Urošu B. se stavlja na teret da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašteno korištenje tuđeg vozila, zbog čega Tužilaštvo zahtijeva zatvorsku kaznu od 20 godina.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Smederevu na potvrđivanje sa prijedlogom da svim optuženima bude produžen pritvor.

Okrivljeni Uroš B. u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije imao 21 godinu, pa mu zbog zakonskih ograničenja nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora kao maksimalnu, već kaznu zatvora od 20 godina, što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Tužilaštvo je predložilo da se i njegovom ocu, okrivljenom Radiši B, izrekne kazna od 20 godina zatvora kao jedinstvena maksimalna kazna za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Za optužene Gorana i Borisa G. tužilaštvo je uputilo prijedlog da budu osuđeni na po šest godina zatvora. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Tri bebe iz Mladenovca preminule u jednom danu Tri bebe iz Mladenovca preminule u jednom danu
Uroš Blažić priznao ubistva u selima Malo Orašje i Dubona Uroš Blažić priznao ubistva u selima Malo Orašje i Dubona
Tužilaštvo BiH podiglo još jednu optužnicu za zločin u Jošanici Tužilaštvo BiH podiglo još jednu optužnicu za zločin u Jošanici
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 53m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 44m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 31m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 57m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 39m
    0