Podijeljeni božićni paketi za oko 150 sugrađana u Istočnoj Ilidži

02.01.2023. 10:46
1
IZVOR: katera.news

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža organizovala je podjelu božićnih humanitarnih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo ove lokalne zajednice.

Prema riječima Ranka Skakavca, sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža, na osnovu spiska koji je sastavljen uz pomoć Centra za socijalni rad, obezbijeđeno je oko 150 paketa sa namirnicama i kućnim potrepštinama koje su potrebne za jedno domaćinstvo.

Vrijednost pojedinačnog paketa, prema njegovim riječima, iznosi preko 100 KM, a osim ovih paketa, obezbijeđeni su i paketići za djecu iz socijalano ugroženih porodica.

Slika

Foto: katera.news

Skakavac je iskazao zahvalnost svim sponzorima, ali i učenicima Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Istočne Ilidže koji su u proteklih desetak dana volontirali u Tržnom centru Tropik i prikupljali namirnice.

- Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u nabavci paketa, posebno opštini Istočna Ilidža, i partnerskim kompanijama i firmama iz naselja Vojkovići, kao i preduzeću „Robot“ – rekao je on.

Kako naglašava Skakavac, svjestan je da ovi paketi ne mogu riješiti imovinsko stanje socijalno ugroženih građana, ali mogu pomoći da građani bar danas i narednih nekoliko dana imaju obrok.

Helena Vukosavljević, učenica Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" i volonter, istakla je da joj je velika čast što je učestvovala u akciji i pomogla da se obezbijede paketi za socijalno ugroženo stanovništo.

Kako ističe, građani su se odazvali u velikom broju i pomogli da se korpe u "Tropiku" napune.

Slika

Foto: katera.news

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 02.01.2023. 15:18
    Za svaku pohvalu, ali i da nastavite sa ozbiljnim radom i da se trudite da ukljucite jos vise preduzeca i pojedinaca, crkvu i mnoge ustanove , da se svjest naroda da treba pomoci drugome razvija.
    Cemu organizovanje novih godina po trgovima , prijema po opstinama, raznih minornih manifestacija rasipanje narodnog novca- a mnogima je pomoc prjeko potrebna- socijalno ugrozenima, penzionerima, samohranim majkama… u pamet se narode.
Povezane vijesti
Istočno Novo Sarajevo: Podijeljeno 280 paketa pomoći povodom Božića Istočno Novo Sarajevo: Podijeljeno 280 paketa pomoći povodom Božića
Podijeljeni božićni paketi za oko 200 sugrađana u Istočnoj Ilidži Podijeljeni božićni paketi za oko 200 sugrađana u Istočnoj Ilidži
U Srpskoj socijalno ugroženo više od 67.000 ljudi U Srpskoj socijalno ugroženo više od 67.000 ljudi
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    7h 29m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 59m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 13m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    22h 30m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 0m
    0