-Podizanje tenzija- Košarac tvrdi da Crnadak iznosi stavove bošnjačke političke čaršije

01.09.2019. 15:03
0
IZVOR: Srna

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac upozorio je da je izjava potpredsjednika PDP Igora Crnatka u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim faktorima koji su u posljednjih mjesec dana učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH kojeg su 5. avgusta potpisali predsjednici SNSD, SDA i HDZ Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

– SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke partije u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović – rekao je Košarac komentarišući izjavu potpredsjednika PDP Igora Crnatka da najave SNSD da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, -veliku ludost i poziv na novi rat-.

 

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivicu SNSD, SDA i HDZ za neformiranje vlasti u Sarajevu, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i partiju koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ničim ne uslovljava izbor novog Savjeta ministara i traži da Republika Srpska u Sarajevu bude predstavljena u skladu sa Ustavom i rezultatima izbora.

Komentari 0
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 9m
    0
  • Slani mafini
    13h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 48m
    0