-Подизање тензија- Kошарац тврди да Црнадак износи ставове бошњачке политичке чаршије

01.09.2019. 15:03
0
ИЗВОР: Срна

Члан Предсједништва СНСД Сташа Kошарац упозорио је да је изјава потпредсједника ПДП Игора Црнатка у функцији подизања тензија и распиривања политичке кризе у БиХ, као и додворавања оним страним факторима који су у посљедњих мјесец дана учинили све да пропадне споразум о формирању власти на нивоу БиХ којег су 5. августа потписали предсједници СНСД, СДА и ХДЗ Милорад Додик, Бакир Изетбеговић и Драган Човић.

– СНСД никада није призивао рат, нити било какве оружане сукобе. Овакве оптужбе на рачун највеће и најјаче политичке партије у Републици Српској није износио чак ни Бакир Изетбеговић – рекао је Kошарац коментаришући изјаву потпредсједника ПДП Игора Црнатка да најаве СНСД да ће тражити рушење Оружаних снага БиХ, Управе за индиректно опорезивање, Суда БиХ и других заједничких институција представљају, како каже, -велику лудост и позив на нови рат-.

 

Kошарац истиче да Црнадак намјерно изједначава кривицу СНСД, СДА и ХДЗ за неформирање власти у Сарајеву, иако су, како каже, сви у Републици Српској, укључујући и Црнатка и партију коју представља, свјесни чињенице да СНСД ничим не условљава избор новог Савјета министара и тражи да Република Српска у Сарајеву буде представљена у складу са Уставом и резултатима избора.

Коментари 0
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 16m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 11m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 5m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 14m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 24m
    0