Podrška opštinskim boračkim organizacijama i boračkoj populaciji

28.04.2021. 14:06
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je u svom kabinetu razgovarao sa predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske generalom Milomirom Savčićem i njegovim saradnicima iz Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se odnose na podršku opštinskim boračkim organizacijama, kao i o podršci boračkoj populaciji kroz saradnju sa Vladom Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Ćosić je podsjetio da je Gradska uprava Istočnog Sarajeva od momenta osnivanja grada podržavala funkcionisanje i rad boračkih organizacija i najavio da će to biti nastavljeno.

On je naglasio da će Grad Istočno Sarajevo biti institucija koja će predstavljati borce sa područja grada i regije pred Vladom Republike Srpske u dogovoru sa Boračkom organizacijom Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o obilježavanju mjesta stradanja Srba, te je istaknuto da do 2024. godine, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, treba završiti izgradnju spomenika žrtvama NATO bombardovanja i spomenika svim civilima izginulim u prethodnim ratovima na području Sarajevsko-romanijske regije, koji će biti impozantan.

General Savčić je zahvalio gradonačelniku Ćosiću na dosadašnjoj saradnji i podršci boračkoj populaciji.

Takođe, on je podržao napore Ćosića kada je riječ o zahtjevima za uklanjanje spornih tabli u Sarajevu i vraćanje naziva sarajevskih ulica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    10h 10m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    20h 28m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    20h 34m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    20h 32m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    8h 43m
    0