Poginula oba pilota tokom obavljanja letačkih zadataka

25.09.2020. 15:51
0

Dva pilota Vojske Srbije poginula su danas prilikom pada aviona "MiG-21" u rejonu sela Brasina kod Loznice, dok su obavljala letačke zadatke, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Iz resornog ministarstva navode da je avion pao oko 9.00 časova, te da će nakon obavještavanja članova porodica poginulih pilota biti objavljena i njigova imena.

Iz Ministarstva odbrane su ranije saopštili da je avion "MiG-21" pregledan prije polijetanja u skladu sa svim procedurama, te da je konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Mjesto tragedije obišli su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji su razgovarali sa očevicima.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona "MiG-21" koju vodi načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

RTS nezvanično saznaje da piloti nisu uspjeli da se katapultiraju, kao i da je povrijeđen i mještanin u čije dvorište je avion pao.

Mještanin je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, smješten je u bolnicu u Loznici i svjestan je i orijentisan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija: Od danas nastava na daljinu za starije osnovce i srednjoškolce
Pogledajte kako pas Žućo vozi traktor (VIDEO)
Srbija: Ambasador Crne Gore persona non grata
Najčitanije
 • Pale: Objavljena rang lista preduzetnika koji su ostvarili pravo na subvencije
  29.11.2020
  0
 • Nešić smijenio trojicu potpredsjednika DNS-a
  12h 39m
  0
 • Foča: Preminuo Nemanja Starović
  14h 23m
  0
 • Ilegalno priređivanje igara na sreću u Tesliću, Prnjavoru i Sokocu
  28.11.2020
  0
 • Ratna staza Zekovića s Romanije
  28.11.2020
  0