Poklonio vikendicu od 100 kvadrata djeci oboljeloj od raka

14.11.2019. 20:28
0
IZVOR: nezavisne.com

Zoran Kocić, koji je zajedno sa svojim ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadrata na Fruškoj gori, odlučio je da je pokloni djeci oboljeloj od raka.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su Nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi djeca koja su na liječenju ili izlečena od raka imala gdje da borave u prirodi.

Ugovor između Nurdora i ovog plemenitog čovjeka potpisan je u srijedu, na Svjetski dan dobrote.

Kako za "021" kaže predsjednica Nurdora Joland Korora, rijetki su ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove, a Zoran Kocić je imao samo dva zahtjeva - da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je riječ o donaciji kuće koju je ovaj čovjek sagradio sa ocem Jovanom.

-Samo su se javili telefonom i rekli da su, nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom, saznali za Nurdor i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja. Ipak, vrlo je emotivno vezan za vikendicu. Jučerašnji dan nam je svima bio vrlo emotivan, ali lep jer se radi o divnom čoveku kojem smo veoma zahvalni- navodi Joland za "021".

Dvorište je u lošem stanju, ali će se za njegovo sređivanje pobrinuti "Gradsko zelenilo" o trošku preduzeća. Takođe, mnogi volonteri već su se javili da poprave instalacije kako bi ova vikendica mogla da se koristi za boravak mališana.

-Ima puno posla pred nama sa novom donacijom, ali mi smo i bolnicu sagradili - što ne bismo i jednu vikendicu renovirali?- podsjeća predsjednica Nurdora.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv
Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO) Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO)
BiH ostaje bez milijarde evra iz EU programa rasta BiH ostaje bez milijarde evra iz EU programa rasta
Najčitanije
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  19h 41m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  18h 28m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  33m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  14h 38m
  0
 • Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
  17h 32m
  0