Pokrenuta istraga protiv fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije

20.06.2024. 21:52
0
IZVOR: srna.rs

Evropska fudbalska organizacija /UEFA/ pokrenula je istragu protiv fudbalskih saveza Hrvatske i Albanije zbog mogućeg rasističkog i diskriminatorskog ponašanja navijača dvije selekcije tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Istraga je pokrenuta i protiv fudbalskog reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua, koji se nedolično ponašao poslije utakmice sa Hrvatskom, objavljeno je na sajtu UEFA.

Daku je poslije meča sa Hrvatskom sa navijačima Albanije vrijeđao Srbe i Makedonce.

Navijači Hrvatske i Albanije su u Hamburgu horski pjevali "Ubij Srbina" tokom jučerašnje utakmice koja je završena rezultatom 2:2.

Fudbalski savez Srbije zatražio je od UEFA najstrože moguće kazne za fudbalske saveze Albanije i Hrvatske zbog uvredljivog skandiranja navijača.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Sutra 33 godine od masakra nad 13 rezervista JNA na Koranskom mostu Sutra 33 godine od masakra nad 13 rezervista JNA na Koranskom mostu
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    14h 49m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    11h 21m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    3h 52m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    5h 42m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    16h 19m
    1