Pokrenuta peticija "STOP izgradnji MHE na Hrasničkom potoku"

08.06.2021. 12:06
0
IZVOR: Katera

Članovi PSD "Treskavica" Trnovo pokrenuli su "onlajn" peticiju za zaustavljanje izgradnje MHE na sustavcu, na Hrasničkom potoku, podno planine Treskavice.

Uz tok Hrasničkog potoka nalazi se sustavac, divno izletište za ljubitelje prirode i mjesto za predah i odmor planinara, koji pohode ka vrhovima jedne od najljepših planina u BiH, Treskavici.

- Nekontrolisanom eksploatacijom šuma na Treskavici nestao je veliki broj pitkih izvora, a bilo ih je nekada 365. Kao da nije bilo dovoljno uništavanja, pa se planira gradnja mini hidrocentrale na gore pomenutom Hrasničkom potoku. To bi značilo gubitak vode na Sustavcu, uništavanje ekosistema, a u godinama koje dolaze vjerovatno i problem sa vodosnabdijevanjem sela koja se nalaze u podnožju. Hajde da se svi zajedno borimo za očuvanje prirodnih resursa, ne samo zbog nas već i zbog naraštaja koji dolaze - navodi se u opisu "onlajn" peticije.

Peticiji u "onlajn" formatu možete pristupiti klikom na link ovdje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma
Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti
Makedonci traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice Makedonci traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 3m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 36m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 10m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 16m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 38m
    0