Покренута петиција "СТОП изградњи МХЕ на Храсничком потоку"

08.06.2021. 12:06
0
ИЗВОР: Катера

Чланови ПСД "Трескавица" Трново покренули су "онлајн" петицију за заустављање изградње МХЕ на суставцу, на Храсничком потоку, подно планине Трескавице.

Уз ток Храсничког потока налази се суставац, дивно излетиште за љубитеље природе и мјесто за предах и одмор планинара, који походе ка врховима једне од најљепших планина у БиХ, Трескавици.

- Неконтролисаном експлоатацијом шума на Трескавици нестао је велики број питких извора, а било их је некада 365. Као да није било довољно уништавања, па се планира градња мини хидроцентрале на горе поменутом Храсничком потоку. То би значило губитак воде на Суставцу, уништавање екосистема, а у годинама које долазе вјероватно и проблем са водоснабдијевањем села која се налазе у подножју. Хајде да се сви заједно боримо за очување природних ресурса, не само због нас већ и због нараштаја који долазе - наводи се у опису "онлајн" петиције.

Петицији у "онлајн" формату можете приступити кликом на линк овдје.

Коментари 0
Повезане вијести
Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 20m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 4m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 31m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 49m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 50m
    0