Pokrivena kuća za dječaka kojeg je ostavila majka

22.02.2020. 18:51
0
IZVOR: Agencije

Završeno je pokrivanje nove kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića, kod Novog Grada, u okviru humanitarne akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, potvrdio je član Odbora za izgradnju Aleksandar Janković.

On je naveo da je završena prva faza izgradnje, te da će biti potrebno vrijeme da se zidovi osuše prije nego što se nastave unutrašnji radovi.

- Slijedi oblaganje podova, molerski, keramički radovi, te postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, te termoizolacija – rekao je Janković.

On je istakao da su akciju podržali fizička lica i privrednici iz ove opštine i okruženja i inostranstva.

Prošlog mjeseca Odbor za izgradnju kuće podnio je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv Mladena Karana zbog sumnje da je pronevjerio dio novca prikupljenog tokom humanitarne akcije.

Nakon što je organizacioni odbor, uvidom u transakcije na žiro-računu, posumnjao da je Karan pronevjerio 13.200 KM, na računu za izgradnju novog objekta dječaku Dejanu Zoriću ostalo je 36.244 KM, što je dovoljno da se objekat osposobi za useljenje.

- Od kada je akcija vraćena na pravi kolosijek, završeno je cijepanje parcele i darovni ugovor kojim je Borka Zorić iz Donjih Agića poklonila malom Dejanu dio svog zemljišta u površini od 880 metara kvadratnih, što je sasvim dovoljno za izgradnju kuće – rekao je Janković.

On je naveo da je ugovorom angažovan građevinski preduzetnik Zoran Graonić iz Novog Grada koji je 15. januara započeo izgradnju stambenog objekta dimenzija devet sa osam, prizemlje i potkrovlje.

- Imamo obećanja donatora za opremanje kućanskim aparatima i namještajem – rekao je Janković.

Akcija za pomoć dječaku Dejanu Zoriću koji sa ocem, djedom i bakom živi u trošnoj kući, pokrenuta je krajem prošle godine, a među onima koji su bili inicijatori da se pomogne i informisali javnost o svemu bio je Mladen Karan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak se utopio u bazenu Dječak se utopio u bazenu
Automobil udario dječaka u Bijeljini, ima teške povrede Automobil udario dječaka u Bijeljini, ima teške povrede
Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  7h 42m
  0
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  10h 19m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  10h 30m
  0
 • Uhapšen pomagač teroriste Fatona Hajrizija
  13h 21m
  0
 • Danas Sveti Prokopije
  13h 25m
  0