Покривена кућа за дјечака којег је оставила мајка

22.02.2020. 18:51
0
ИЗВОР: Agencije

Завршено је покривање нове куће за дјечака Дејана Зорића из Доњих Агића, код Новог Града, у оквиру хуманитарне акције која је покренута крајем прошле године, потврдио је члан Одбора за изградњу Александар Јанковић.

Он је навео да је завршена прва фаза изградње, те да ће бити потребно вријеме да се зидови осуше прије него што се наставе унутрашњи радови.

- Слиједи облагање подова, молерски, керамички радови, те постављање спољашње и унутрашње столарије, те термоизолација – рекао је Јанковић.

Он је истакао да су акцију подржали физичка лица и привредници из ове општине и окружења и иностранства.

Прошлог мјесеца Одбор за изградњу куће поднио је кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Приједор против Младена Карана због сумње да је проневјерио дио новца прикупљеног током хуманитарне акције.

Након што је организациони одбор, увидом у трансакције на жиро-рачуну, посумњао да је Каран проневјерио 13.200 КМ, на рачуну за изградњу новог објекта дјечаку Дејану Зорићу остало је 36.244 КМ, што је довољно да се објекат оспособи за усељење.

- Од када је акција враћена на прави колосијек, завршено је цијепање парцеле и даровни уговор којим је Борка Зорић из Доњих Агића поклонила малом Дејану дио свог земљишта у површини од 880 метара квадратних, што је сасвим довољно за изградњу куће – рекао је Јанковић.

Он је навео да је уговором ангажован грађевински предузетник Зоран Граонић из Новог Града који је 15. јануара започео изградњу стамбеног објекта димензија девет са осам, приземље и поткровље.

- Имамо обећања донатора за опремање кућанским апаратима и намјештајем – рекао је Јанковић.

Акција за помоћ дјечаку Дејану Зорићу који са оцем, дједом и баком живи у трошној кући, покренута је крајем прошле године, а међу онима који су били иницијатори да се помогне и информисали јавност о свему био је Младен Каран.

Коментари 0
Повезане вијести
Петогодишњак освојио највиши врх у Африци (ВИДЕО) Петогодишњак освојио највиши врх у Африци (ВИДЕО)
Дјечак рањен у “Рибникару” оперисан у Чикагу Дјечак рањен у “Рибникару” оперисан у Чикагу
Више тужилаштво преузима поступак против мајке дјечака који је починио убиство у школи Више тужилаштво преузима поступак против мајке дјечака који је починио убиство у школи
Најчитаније
 • Уједињена Српска ће имати свог кандидата за начелника општине Источна Илиџа
  15h 49m
  0
 • Преминуо Никола, отац херој
  18h 7m
  0
 • Јак земљотрес погодио БиХ
  10h 30m
  0
 • Завршен програм цјеложивотног учења на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву (ФОТО)
  18h 18m
  0
 • „Дани тикве“ сљедећи викенд у Источном Сарајеву
  16h 34m
  1