Policajci u FBiH traže da im se isplati pomoć po uzoru na RS

30.04.2020. 10:09
0
IZVOR: nezavisne.com

Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH tražili su od vlasti da finansijski pomogne policajcima kao što je to učinjeno u Republici Srpskoj.

-Uvažavajući izuzetan doprinos koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane pandemijom coronavirusa, gdje pored redovnih poslova i zadataka, moraju provoditi niz naredbi nadležnih štabova, organa i institucija, čime se dodatno izlažu direktnim prijetnjama zaraze ovim virusom, zahtjevamo da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Vlade kantona u Federaciji, ali i Vijeće ministara BiH, iznađu mogućnost i finansijski pomognu sve policijske službenike koji su radno angažovani u vrijeme ove krize sa novčanim iznosom od po 1.000 KM- poručili su iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Podsjećamo, policajcima u Republici Srpskoj biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 1.000 KM. To je odlučeno na sjednici Štaba za vanredne situacije.

-Policija je i ovaj put pokazala ogromnu predanost i spremnost da odgovori svim zadacima koji su pred nju postavljeni u vrijeme ove teške krize, pa je, po uzoru, na kolege iz bh. entiteta Republika Srpska, sasvim očekivano da ostvare isti vid pomoći- rekao je predsjednik Unije samostalnih sindikata policije FBiH Mirza Hadžiabdić, prenosi "Klix.ba".

Komentari 0
Povezane vijesti
U BiH dokaze o plaćenim računima treba čuvati i do deset godina U BiH dokaze o plaćenim računima treba čuvati i do deset godina
Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    16h 8m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 57m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    12h 26m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    12h 13m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    15h 35m
    2