Policija šalje pojačanja u Marselj i Lion

01.07.2023. 21:45
0
IZVOR: srna.rs

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je pojačanje u ljudstvu u Marselj i Lion radi nemira koji su van kontrole, saopšteno je danas iz policijske prefekture Buše du Ron.

- Nakon urbanog nasilja koje se desilo juče u Marselju, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku da pošalje značajno pojačanje, a osim pripadnika elitne jedinice, stigla su i oklopna vozila i dva helikoptera žandarmerije - navodi se u saopštenju.

Lokalni mediji navode da su pripadnici specijalnih snaga poslati i u Lion radi povratka javnog reda i mira.

Nešto ranije su gradonačelnici Liona Gregori Duse i Marselja Benoa Pajan zatražili da policijska pojačanja budu poslata u grad zbog nemira.

Pucnjava u kojoj je ubijen sedamnaestogodišnji mladić, identifikovan samo po imenu Nahel, snimljena je i objavljena na društvenim mrežama, što je izazvalo nove tenzije i sukobe između policije i mladih u Francuskoj.

Zvaničnik Nantera Patrik Žari rekao je da je ubijeni mladić danas sahranjen i da su Francuskoj neophodne promjene u siromašnim naseljima.

U Francuskoj je uhapšeno skoro 1.000 ljudi tokom četvrte noći protesta koji su izbili nakon ubistva tinejdžera, a registrovano je više od 2.500 požara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar
Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 28m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 19m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 6m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 32m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 14m
    0