Pomen za 28 srpskih boraca stradalih u jednom danu na brdu Meremišlje

16.10.2024. 15:19
3
IZVOR: srna.rs

Kod spomen-obilježja na brdu Meremišlje nedaleko od Višegrada danas su obilježene 32 godine od stradanja 28 boraca Vojske Republike Srpske iz Višegrada i Rudog koje su u jednom danu na tom mjestu ubili pripadnici takozvane Armije BiH.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Višegrad Aleksandar Savić rekao je da je ovo najveće stradanje Višegradske brigade u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Drago mi je  što prisustvuje veliki broj porodica poginulih boraca. Najvažnije je gajiti kulturu sjećanja - rekao je Savić.

Načelnik opštine Rudo Dragoljub Bogdanović rekao je da ovim okupljanjem pokušavaju da ne prepuste zaboravu junake koji su odbranili Republiku Srpsku.

- Nadam se da će generacije koje dolaze znati da cijene ono što su borci stvarali i da će sačuvati Republiku Srpsku, jer bez nje nema ni nas ovdje. Svu našu snagu, energiju i pamet mi moramo dati za našu Republiku Srpsku - istakao je Bogdanović.

On je napomenuo da su pomeni koji se služe i istorijski čas.

Za poginule borce služen je pomen i položeno cvijeće. Obilježavanju je prisustvovala rodbina stradalih, njihovi saborci.

Delegacije opštine Višegrad i boračkih organizacija iz Višegrada i Rudog položile su cvijeće na spomen-obilježje, na kojem su ispisana imena 24 borca iz Višegrada i četvorice iz Rudog.

Slika

Foto: srna.rs

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Srboljub 16.10.2024. 18:53
    Oj ture, po tebi je zločin u Višegradu a nije u Sarajevu. Tvoja logika je zločinačka logika. A kad su krenuli Srbi prema Goraždu i izvršiocima, brže plač i UN zaštićena zona.
  • Generic placeholder image
    Realista 16.10.2024. 18:25
    Zločin u ratu ubijati neprijateljske vojnike?
    Potpuno poremećen um i razmišljanje.Zločin je pobiti i spaliti civile,žene i djecu u Višegradu.
  • Generic placeholder image
    RVI 16.10.2024. 15:51
    Mislim da je veoma bitno navoditi i datume zlocina u njihovo vrijeme pogibije niko nije mislio da ce ga neko ubiti
Povezane vijesti
Grcima premijerno prikazan dokumentarni film o spasavanju djece iz Srpske Grcima premijerno prikazan dokumentarni film o spasavanju djece iz Srpske
Tržište nekretnina se polako “hladi” Tržište nekretnina se polako “hladi”
Neophodne izmjene u kalendaru obavezne imunizacije u Srpskoj Neophodne izmjene u kalendaru obavezne imunizacije u Srpskoj
Najčitanije
  • Prvi put s Turcima na jutrenje
    12h 29m
    0
  • U šahtu pronađeno tijelo muškarca
    10h 5m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    8h 36m
    1
  • Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja
    18h 27m
    0
  • Janko se cijelu zimu grije za 100 evra (VIDEO)
    15h 57m
    1