Poplava svake godine načini veliku štetu Mesićima

10.02.2021. 10:45
1
IZVOR: Katera

Prilikom obilnih padavina i topljenja snijega nabujala Prača je između stare hidroelektrane i nove mini-hidroelektrane na teritoriji zaseoka Mesići, opština Rogatica, napravila velike probleme lokalnom stanovništvu i njihovim domaćinstvima.

Naime, prema svjedočenju mještana Mesića, kad god nabuja rijeka usljed obilnih padavina i topljenja snijega, pusti se voda iz velike HE ka maloj HE, koja tu vodu zaustavi i poplavi Mesiće i pričini ogromnu štetu domaćinstvima, kao što se vidi na fotografijama u prilogu.

Slika

Kažu da se Prača velikom brzinom ulije u Rakitnicu na Sastavcima, na mjestu gdje se put odvaja za Mesiće iz Rogatice, i tako udružene dvije rijeke, Rakitnica i Prača kroz isto korito, velikom brzinom teku ka Ustiprači i ulivaju se u jezero.

Ključni problem je upravo ta mala mini-hidroelektrana na Sastavcima, zbog koje se voda vraća nazad i pravi problem mještanima Mesića.

Slika

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 10.02.2021. 22:26
    Ove mini centrale su veliko zlo, a koliko će zla još donijeti Sami Bog zna. Uništena šuma-rezervoar pitke vode, uništena korita rijeka, flora i fauna. I samo radi toga, da bi se pojedinci-ratni profiteri koji preko noći postadoše nekakvi biznismeni, enromno bogatili koristeći priordna bogastva. A nama potrošačima se iz džepa izbijaju pare kata plaćamo račune za utrošenu električnu energiju, uzima se dobar procenat za tzv. obnovljive izvore energije. Lijepo je investirati iz tuđih-narodnih džepova, a ekstraprofit trpati u svoj džep. Ovoj pošati i epidemiji pljačkanja naroda, moralo bi se pod hitno stati u kraj. Ili nam sljedi katastrofa.
Povezane vijesti
Pronađeno tijelo žene, posljednje žrtve katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici Pronađeno tijelo žene, posljednje žrtve katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici
U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    17h 57m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    13h 34m
    9
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    9h 36m
    1
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    6h 11m
    1
  • Milena Dravić - voljena filmska i pozorišna diva
    17h 57m
    0