Porodici Manojlović potrebna naša pomoć (FOTO)

21.06.2022. 14:49
0
IZVOR: srna.rs

Četvoročlana porodica Manojlović iz Zvornika očekuje istinsku pomoć ljudi dobre volje da riješi stambeno pitanje, jer se nalazi u veoma teškoj situaciji, bez ozbiljnijeg izgleda da u budućnosti imaju krov nad glavom, rekao je danas predstavnik Svetosavske omladinske zajednice Srpske pravoslavne crkve u Zvorniku Stanislav Tomić.

Tomić je rekao Srni da je glava ove porodice Milko Manojlović imao u 2019. godini dva moždana udara koja su mu pogoršala ionako narušeno zdravlje, te da, osim invalidske penzije, nema drugih primanja, dok je supruga Zorica nezaposlena.

- Supruga Zorica nema stalni posao, a osim brige o mužu, nastoji da svoje dvoje djece, Anđelu /10/ i Miloša /9/, koja pohađaju Osnovnu školu /OŠ/ 'Sveti Sava' u Zvorniku, izvede na pravi put - rekao je Tomoć i dodao da im u svim tim problemima nedostaje krov nad glavom koji, bez ozbiljnije pomoći, neće moći sami da riješe.

Ističući da je u dosadašnjoj akciji prikupljeno oko 12.500 KM za rješavanje stambenog pitanja porodice Manojlović, Tomić je rekao da su od tog iznosa učenici OŠ "Sveti Sava" prikupili 4.375 KM za Anđelu i Miloša koji pohađaju ovu školu.

Pojašnjavajući da je ovi porodicu upoznao kao predstavnik Svetosavske omladinske zajednice u humanitarnim akcijama, Tomić je rekao da je u razgovoru sa njihovom rodbinom, od kojih pojedini žive u inostranstvu, stekao utisak da bi i neki od njih pomogli radi rješavanja stambenog pitanja porodice Manojlović.

Slika

Foto: srna.rs

- Nakon tih razgovora sa ljudima koji su voljni pomoći, Svetosavska omladinska zajednica je sa sveštenikom hrama Svetog Jovan Krstitelja u Zvorniku Milošem Zekanovićem odlučila da organizuje humanitarnu akciju pod nazivom 'Pomozimo da Manojlovići konačno dobiju svoj dom' kako bi svi koji žele konkretizovali svoju pomoć - rekao je Tomić.

On je naglasio da bi Manojlovićima odgovarala kupovina stana u Zvorniku, jer su djeca vezana za školu, a Milko za medicinsku njegu, pa bi kupovina kuće u nekom od zvorničkih naselja njima povećavala troškove svakodnevnog putovanja.

Tomić je rekao da Svetosavska omladinska zajednica poziva poslodavce, firme, ustanove i sve ljude dobre volje da podrže ovu akciju i skromnim prilozima obezbijede krov nad glavom porodici Manojlović.

- Ako su učenici mogli da za svoje drugove sakupe navedeni iznos, možemo i mi odrasli da imamo taj osjećaj odgovornosti i da Manojlovićima pomognemo da riješe stambeni problem - naveo je Tomić.

Donacije je moguće uplatiti na račune Svetosavske omladinske zajednice u Zvorniku kod

NLB banke na račun 562-003-81423030-53

IBAN: BA395620038144966479

SWIFT BIC: RAZBBA22

Svrha uplate je - dom za porodicu Manojlović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira
Nakon kafanskog sukoba, pokušao ga ubiti samostrelom Nakon kafanskog sukoba, pokušao ga ubiti samostrelom
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 48m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 46m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 12m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    16h 27m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 6m
    0