Породици Манојловић потребна наша помоћ (ФОТО)

21.06.2022. 14:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Четворочлана породица Манојловић из Зворника очекује истинску помоћ људи добре воље да ријеши стамбено питање, јер се налази у веома тешкој ситуацији, без озбиљнијег изгледа да у будућности имају кров над главом, рекао је данас представник Светосавске омладинске заједнице Српске православне цркве у Зворнику Станислав Томић.

Томић је рекао Срни да је глава ове породице Милко Манојловић имао у 2019. години два мождана удара која су му погоршала ионако нарушено здравље, те да, осим инвалидске пензије, нема других примања, док је супруга Зорица незапослена.

- Супруга Зорица нема стални посао, а осим бриге о мужу, настоји да своје двоје дјеце, Анђелу /10/ и Милоша /9/, која похађају Основну школу /ОШ/ 'Свети Сава' у Зворнику, изведе на прави пут - рекао је Томоћ и додао да им у свим тим проблемима недостаје кров над главом који, без озбиљније помоћи, неће моћи сами да ријеше.

Истичући да је у досадашњој акцији прикупљено око 12.500 КМ за рјешавање стамбеног питања породице Манојловић, Томић је рекао да су од тог износа ученици ОШ "Свети Сава" прикупили 4.375 КМ за Анђелу и Милоша који похађају ову школу.

Појашњавајући да је ови породицу упознао као представник Светосавске омладинске заједнице у хуманитарним акцијама, Томић је рекао да је у разговору са њиховом родбином, од којих поједини живе у иностранству, стекао утисак да би и неки од њих помогли ради рјешавања стамбеног питања породице Манојловић.

Слика

Фото: srna.rs

- Након тих разговора са људима који су вољни помоћи, Светосавска омладинска заједница је са свештеником храма Светог Јован Крститеља у Зворнику Милошем Зекановићем одлучила да организује хуманитарну акцију под називом 'Помозимо да Манојловићи коначно добију свој дом' како би сви који желе конкретизовали своју помоћ - рекао је Томић.

Он је нагласио да би Манојловићима одговарала куповина стана у Зворнику, јер су дјеца везана за школу, а Милко за медицинску његу, па би куповина куће у неком од зворничких насеља њима повећавала трошкове свакодневног путовања.

Томић је рекао да Светосавска омладинска заједница позива послодавце, фирме, установе и све људе добре воље да подрже ову акцију и скромним прилозима обезбиједе кров над главом породици Манојловић.

- Ако су ученици могли да за своје другове сакупе наведени износ, можемо и ми одрасли да имамо тај осјећај одговорности и да Манојловићима помогнемо да ријеше стамбени проблем - навео је Томић.

Донације је могуће уплатити на рачуне Светосавске омладинске заједнице у Зворнику код

НЛБ банке на рачун 562-003-81423030-53

IBAN: BA395620038144966479

SWIFT BIC: RAZBBA22

Сврха уплате је - дом за породицу Манојловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира
Након кафанског сукоба, покушао га убити самострелом Након кафанског сукоба, покушао га убити самострелом
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 31m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 40m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 19m
    4