Posjeta dvjema zdravstvenim ustanovama povodom Svjetskog dana zdravlja

07.04.2022. 18:16
0
IZVOR: srna.rs

Članovi "Budi muško kluba i budi žensko saveza" iz Istočnog Sarajeva danas su posjetili zdravstvene ustanove Centar za fizikalnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje i poklonili im po 2.000 medicinskih maski.

Članovi kluba upoznali su se o aktivnostima i radu ovih zdravstvenih institucija i predočena im je važnost brige o fizičkom i mentalnom zdravlju, rekao je Srni Vitomir Mitrić, direktor "Forum teatra“ iz Istočnog Sarajeva, koji realizuje projekat.

Slika

Foto: srna.rs

- Pozitivan stav prema fizičkom i mentalnom stanju jedan je od preduslova preventivi. Visoki pokazatelji fizičke i mentalne dobrobiti mladih određuje kvalitet njihovog života i stabilnost njihovog psiho-emocionalnog stanja - rekao je Mitrić.

On je napomenuo da se projekat posjete tim zdravstvenim ustanovama sprovodi u okviru "Inicijativa mladića tri - Promovisanje zdravih životnih stilova među mladićima i djevojkama", te da ga je podržala Vlada Švajcarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i "KER Internešnel Balkans BiH".

Mitrić je podsjetio i da je povodom Svjetskog dana zdravlja na društvenim mrežama pokrenuta onlajn kampanja "Misli o sebi!".

Komentari 0
Povezane vijesti
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Sokočanin prevario štićenika Centra za mentalno zdravlje za 17.000 KM Sokočanin prevario štićenika Centra za mentalno zdravlje za 17.000 KM
U nedjelju svečano otvaranje 24. "Lut festa" u Istočnom Sarajevu U nedjelju svečano otvaranje 24. "Lut festa" u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    19h 15m
    2
  • Potencijalno klizište u Sarajevu: Opština poslala upozorenje (FOTO)
    15h 51m
    0
  • Ova dva kandidata iz pritvora sjedaju u načelničku fotelju
    16h 31m
    7
  • Čiji je naš Andrić
    3h 27m
    0
  • Dječak iz Jablanice ostao siroče poslije razornih poplava u BiH
    22h 8m
    0