Посјета двјема здравственим установама поводом Свјетског дана здравља

07.04.2022. 18:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Чланови "Буди мушко клуба и буди женско савеза" из Источног Сарајева данас су посјетили здравствене установе Центар за физикалну рехабилитацију и Центар за ментално здравље и поклонили им по 2.000 медицинских маски.

Чланови клуба упознали су се о активностима и раду ових здравствених институција и предочена им је важност бриге о физичком и менталном здрављу, рекао је Срни Витомир Митрић, директор "Форум театра“ из Источног Сарајева, који реализује пројекат.

Слика

Фото: srna.rs

- Позитиван став према физичком и менталном стању један је од предуслова превентиви. Високи показатељи физичке и менталне добробити младих одређује квалитет њиховог живота и стабилност њиховог психо-емоционалног стања - рекао је Митрић.

Он је напоменуо да се пројекат посјете тим здравственим установама спроводи у оквиру "Иницијатива младића три - Промовисање здравих животних стилова међу младићима и дјевојкама", те да га је подржала Влада Швајцарске, ОАК Фондација, Аустријска развојна агенција и "КЕР Интернешнел Балканс БиХ".

Митрић је подсјетио и да је поводом Свјетског дана здравља на друштвеним мрежама покренута онлајн кампања "Мисли о себи!".

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу свечано отварање 24. "Лут феста" у Источном Сарајеву У недјељу свечано отварање 24. "Лут феста" у Источном Сарајеву
Васић: Елиминација насиља над женама треба да буде у фокусу свих Васић: Елиминација насиља над женама треба да буде у фокусу свих
У понедјељак почиње снимање филма "Чекајући крст" У понедјељак почиње снимање филма "Чекајући крст"
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 21m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 25m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 18m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 15m
    0