Poskupljenje struje u službi stranačke vojske

11.09.2019. 19:31
0
IZVOR: BHTV

Poskupljenje struje uzrokovano je zapošljavanjem stranačke vojske, cijenu će platiti građani, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

- Cijenu poskupljenja struje u RS platiće građani. Iako je najavljeno povećanje struje za tzv. velike potrošače u RS, sasvim je izvjesno da će se to poskupljenje prelivati dalje, kroz povećanje cijene proizvoda, i na kraju će to opet platiti građani - kaže za Klix ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović

- Iz obrazloženja o novim cijenama koje smo dobili od predlagača, jasno je da razlozi poskupljenja nisu ekonomski. Razlog poskupljenja nisu neke realne promjene poslovanja na tržištu, niti neki realni poremećaji…Cijena struje povećana je prvenstveno kako bi se osigurale plate stranačkoj vojsci, koju je aktuelna Vlast Republike Srpske, posebno u posljednjih godinu dana, prekomjerno i bez realne potrebe zapošljavala. Ovo poskupljenje je samo jedna od posljedica lošeg, nedomaćinskog upravljanja i nedostatka vizije razvoja ovog važnog sektora - pojašnjava Šarović.

U poslovnom svijetu, pa i u našoj regiji, nezamislivo je, kaže predsjednik SDS-a, da se cijena struje povećava zbog zapošljavanja radnika.

- To je najnepopularniji način povećanja cijene jednog berzanskog proizvoda i to bezuslovno dovodi do nekonkurentnosti na tržištu. Naime, pored toga što će se negativno odraziti na privredu RS i što će neminovno trpiti džepovi svih građana, povećanje cijene električne energije negativno će se odraziti i na ukupan imidž energetskog sektora u Bosni i Hercegovini, kao izrazito izvozno orijentisanog, koji na regionalnom tržištu više neće biti tako dominantan - zaključuje Šarović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Nema poskupljenja struje u Srpskoj Nema poskupljenja struje u Srpskoj
Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne
Ustavni sud odlučio: Odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj neustavna Ustavni sud odlučio: Odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj neustavna
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 44m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 19m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 27m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 18m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 45m
    0