Поскупљење струје у служби страначке војске

11.09.2019. 19:31
0

Поскупљење струје узроковано је запошљавањем страначке војске, цијену ће платити грађани, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

- Цијену поскупљења струје у РС платиће грађани. Иако је најављено повећање струје за тзв. велике потрошаче у РС, сасвим је извјесно да ће се то поскупљење преливати даље, кроз повећање цијене производа, и на крају ће то опет платити грађани - каже за Клиx министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић

- Из образложења о новим цијенама које смо добили од предлагача, јасно је да разлози поскупљења нису економски. Разлог поскупљења нису неке реалне промјене пословања на тржишту, нити неки реални поремећаји…Цијена струје повећана је првенствено како би се осигурале плате страначкој војсци, коју је актуелна Власт Републике Српске, посебно у посљедњих годину дана, прекомјерно и без реалне потребе запошљавала. Ово поскупљење је само једна од посљедица лошег, недомаћинског управљања и недостатка визије развоја овог важног сектора - појашњава Шаровић.

У пословном свијету, па и у нашој регији, незамисливо је, каже предсједник СДС-а, да се цијена струје повећава због запошљавања радника.

- То је најнепопуларнији начин повећања цијене једног берзанског производа и то безусловно доводи до неконкурентности на тржишту. Наиме, поред тога што ће се негативно одразити на привреду РС и што ће неминовно трпити џепови свих грађана, повећање цијене електричне енергије негативно ће се одразити и на укупан имиџ енергетског сектора у Босни и Херцеговини, као изразито извозно оријентисаног, који на регионалном тржишту више неће бити тако доминантан - закључује Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дајте људима европске плате и пензије, па онда наплаћујте европске цијене струје
Министар Шаровић о формирању власти: Реална опција да се прогласи неуспјех
Шаровић: СДС против изласка РС из институција БиХ
Најчитаније
 • Пронађен кокаин и марихуана код лица у Палама
  16.09.2019
  0
 • Данас смијењена три директора у Шумама Српске
  16.09.2019
  1
 • Док је спавао дјевојка му из аутомобила украла чак 23.000 КМ
  17.09.2019
  0
 • За сада пет кандидата у трци за директора Агенције за истраге и заштиту
  16.09.2019
  0
 • Именовани нови директори у Шумама Српске
  22h 55m
  0