Поскупљење струје у служби страначке војске

11.09.2019. 19:31
0

Поскупљење струје узроковано је запошљавањем страначке војске, цијену ће платити грађани, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

- Цијену поскупљења струје у РС платиће грађани. Иако је најављено повећање струје за тзв. велике потрошаче у РС, сасвим је извјесно да ће се то поскупљење преливати даље, кроз повећање цијене производа, и на крају ће то опет платити грађани - каже за Клиx министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић

- Из образложења о новим цијенама које смо добили од предлагача, јасно је да разлози поскупљења нису економски. Разлог поскупљења нису неке реалне промјене пословања на тржишту, нити неки реални поремећаји…Цијена струје повећана је првенствено како би се осигурале плате страначкој војсци, коју је актуелна Власт Републике Српске, посебно у посљедњих годину дана, прекомјерно и без реалне потребе запошљавала. Ово поскупљење је само једна од посљедица лошег, недомаћинског управљања и недостатка визије развоја овог важног сектора - појашњава Шаровић.

У пословном свијету, па и у нашој регији, незамисливо је, каже предсједник СДС-а, да се цијена струје повећава због запошљавања радника.

- То је најнепопуларнији начин повећања цијене једног берзанског производа и то безусловно доводи до неконкурентности на тржишту. Наиме, поред тога што ће се негативно одразити на привреду РС и што ће неминовно трпити џепови свих грађана, повећање цијене електричне енергије негативно ће се одразити и на укупан имиџ енергетског сектора у Босни и Херцеговини, као изразито извозно оријентисаног, који на регионалном тржишту више неће бити тако доминантан - закључује Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Састанак СДС и ПДП: “Најважније је да опозиција има само једног кандидата на изборима”
Шаровић позива СНСД: “Објавите имена чланова којима је дато земљиште Српске”
Прича о референдуму траје до избора и губи се након тога
Најчитаније
 • Биљана Абула – прва жена пилот путничког авиона
  23.02.2020
  6
 • Марко Ђого: Године 2026. неће бити незапослених, емиграције, а ни (многих) људи у Републици Српској
  15h 45m
  0
 • Додик: Универзитет за пословне студије треба одмах затворити
  15h 29m
  0
 • У стравичној саобраћајној несрећи смртно страдаo пјешак
  22.02.2020
  0
 • Дјевојка покушала да се спусти низ чаршаф преко терасе, па пала са трећег спрата
  22.02.2020
  0