Поскупљење струје у служби страначке војске

11.09.2019. 19:31
0
ИЗВОР: БХТВ

Поскупљење струје узроковано је запошљавањем страначке војске, цијену ће платити грађани, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

- Цијену поскупљења струје у РС платиће грађани. Иако је најављено повећање струје за тзв. велике потрошаче у РС, сасвим је извјесно да ће се то поскупљење преливати даље, кроз повећање цијене производа, и на крају ће то опет платити грађани - каже за Клиx министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић

- Из образложења о новим цијенама које смо добили од предлагача, јасно је да разлози поскупљења нису економски. Разлог поскупљења нису неке реалне промјене пословања на тржишту, нити неки реални поремећаји…Цијена струје повећана је првенствено како би се осигурале плате страначкој војсци, коју је актуелна Власт Републике Српске, посебно у посљедњих годину дана, прекомјерно и без реалне потребе запошљавала. Ово поскупљење је само једна од посљедица лошег, недомаћинског управљања и недостатка визије развоја овог важног сектора - појашњава Шаровић.

У пословном свијету, па и у нашој регији, незамисливо је, каже предсједник СДС-а, да се цијена струје повећава због запошљавања радника.

- То је најнепопуларнији начин повећања цијене једног берзанског производа и то безусловно доводи до неконкурентности на тржишту. Наиме, поред тога што ће се негативно одразити на привреду РС и што ће неминовно трпити џепови свих грађана, повећање цијене електричне енергије негативно ће се одразити и на укупан имиџ енергетског сектора у Босни и Херцеговини, као изразито извозно оријентисаног, који на регионалном тржишту више неће бити тако доминантан - закључује Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Од четвртка поскупљује струја за домаћинства у ФБиХ Од четвртка поскупљује струја за домаћинства у ФБиХ
Од 1. августа струја поскупљује 10 одсто у ФБиХ Од 1. августа струја поскупљује 10 одсто у ФБиХ
Нема поскупљења струје у Српској Нема поскупљења струје у Српској
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 27m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 22m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 16m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 25m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 35m
    0