Postignut dogovor o lakšem prelasku granice BiH i Crne Gore

20.05.2021. 18:10
0
IZVOR: srpskainfo.com

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić sastao se danas u Podgorici sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Sergejom Sekulovićem sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti, te su ovom prilikom potpisani i veoma važni dokumenti kojim se omogućava bolja kontrola granice, a istovremeno olakšava kretanje za putnike i robu između BiH i Crne Gore.

Radi se o izmjenama i dopunama Sporazuma o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj te Aneksu Sporazuma o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Tokom susreta iskazana je zajednička spremnost za jačanje bilateralnih odnosa i ostvarivanju zajedničkih interesa između dvije države.

Cikotić je istakao da ga raduje stabilnost odnosa između dvije zemlje te da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti bezbjednosti, te borbe protiv globalnih bezbjednosnih izazova.

-Građani obje države će slobodnije, jednostavnije i lakše prelaziti granicu. Time potvrđujemo univerzalne principe integracije i povezivanja, a ne fragmentacije – istakao je Cikotić.

Cikotić je pozvao ministra Sekulovića u uzvratnu posjetu BiH, te nastavak razgovora o bezbjednosim izazovima na najvišem nivou, navedeno je u saopštenju. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne Gore! Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne...
Pojačana frekvencija na nekoliko graničnih prelaza Pojačana frekvencija na nekoliko graničnih prelaza
Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 15m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 57m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 25m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 55m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 46m
    1