Постигнут договор о лакшем преласку границе БиХ и Црне Горе

20.05.2021. 18:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић састао се данас у Подгорици са министром унутрашњих послова Црне Горе Сергејом Секуловићем са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области безбједности, те су овом приликом потписани и веома важни документи којим се омогућава боља контрола границе, а истовремено олакшава кретање за путнике и робу између БиХ и Црне Горе.

Ради се о измјенама и допунама Споразума о граничним прелазима за погранични саобраћај те Анексу Споразума о спровођењу граничних провјера на заједничким граничним прелазима, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Током сусрета исказана је заједничка спремност за јачање билатералних односа и остваривању заједничких интереса између двије државе.

Цикотић је истакао да га радује стабилност односа између двије земље те да постоји простор за даље унапређење сарадње у области безбједности, те борбе против глобалних безбједносних изазова.

-Грађани обје државе ће слободније, једноставније и лакше прелазити границу. Тиме потврђујемо универзалне принципе интеграције и повезивања, а не фрагментације – истакао је Цикотић.

Цикотић је позвао министра Секуловића у узвратну посјету БиХ, те наставак разговора о безбједносим изазовима на највишем нивоу, наведено је у саопштењу. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 7m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 2m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 10m
    1