Postoje saznanja o prikrivenoj srpskoj masovnoj grobnici u Brodu

21.02.2023. 13:52
1
IZVOR: srna.rs

Postoje pouzdana saznanja da se u priobalnom pojasu uz rijeku Savu u Brodu nalazi prikrivena masovna grobnica sa tijelima Srba, zbog čega će biti vršena pretraga terena, rekao je Srni predsjednik opštinske Organizacije za traženje poginulih boraca i nestalih civila Marko Grabovac.

- Članovi naše organizacije ovih dana pretražiće teren i lokaciju za koju nam je javljeno da krije srpsku masovnu prikrivenu grobnicu - istakao je Grabovac i dodao da je riječ o području na kojem je završeno deminiranje.

On kaže da će nakon što članovi ove organizacije na terenu provjere ova saznanja zatražiti od Tužilaštva BiH da izda naredbu za probno kopanje i ekshumaciju grobnice.

Grabovac je napomenuo da, osim Posavine, prostor Ozrena i Vozuće krije izmještene srpske pojedinačne i masovne grobnice u kojima se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika i civila.

On je rekao da pravosuđe na nivou BiH ne želi da procesuira i privede licu pravde naredbodavce i izvršioce zločina koje su mudžahedini i pripadnici takozvane Armije BiH počinili nad Srbima na ovom prostoru.

Grabovac je rekao da bi se ubrzanjem procesa traženja nestalih lica srpske nacionalnosti i procesuiranjem ratnih zločina nad Srbima trebao da pozabavi novi saziv Savjeta ministara.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Leo 21.02.2023. 21:21
    E bas ce se novi saziv baviti srbima koji su pobijeni prije 30 godina.Kad "ministar" svoju djecu ostavi radi svog ceifa i ostale svima poznate storije,svakog ministra,taman će se oni brinuti za pokojnike..ne budalite
Povezane vijesti
Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Majka heroj Milja Zečević napunila 93 godine Majka heroj Milja Zečević napunila 93 godine
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 10m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 27m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 17m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 59m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 37m
    0