Постоје сазнања о прикривеној српској масовној гробници у Броду

21.02.2023. 13:52
1
ИЗВОР: srna.rs

Постоје поуздана сазнања да се у приобалном појасу уз ријеку Саву у Броду налази прикривена масовна гробница са тијелима Срба, због чега ће бити вршена претрага терена, рекао је Срни предсједник општинске Организације за тражење погинулих бораца и несталих цивила Марко Грабовац.

- Чланови наше организације ових дана претражиће терен и локацију за коју нам је јављено да крије српску масовну прикривену гробницу - истакао је Грабовац и додао да је ријеч о подручју на којем је завршено деминирање.

Он каже да ће након што чланови ове организације на терену провјере ова сазнања затражити од Тужилаштва БиХ да изда наредбу за пробно копање и ексхумацију гробнице.

Грабовац је напоменуо да, осим Посавине, простор Озрена и Возуће крије измјештене српске појединачне и масовне гробнице у којима се налазе посмртни остаци српских војника и цивила.

Он је рекао да правосуђе на нивоу БиХ не жели да процесуира и приведе лицу правде наредбодавце и извршиоце злочина које су муџахедини и припадници такозване Армије БиХ починили над Србима на овом простору.

Грабовац је рекао да би се убрзањем процеса тражења несталих лица српске националности и процесуирањем ратних злочина над Србима требао да позабави нови сазив Савјета министара.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Leo 21.02.2023. 21:21
    E bas ce se novi saziv baviti srbima koji su pobijeni prije 30 godina.Kad "ministar" svoju djecu ostavi radi svog ceifa i ostale svima poznate storije,svakog ministra,taman će se oni brinuti za pokojnike..ne budalite
Повезане вијести
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Мајка херој Миља Зечевић напунила 93 године Мајка херој Миља Зечевић напунила 93 године
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 39m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 37m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 3m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 18m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 57m
    0