Poštovanjem saobraćajnih propisa doprinijeti zaštiti djece

31.08.2022. 10:23
2
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju, posebno vozači, budu odgovorni u saobraćaju i da poštovanjem saobraćajnih propisa i znakova doprinesu zaštiti djece u saobraćaju, imajući u vidu da sutra počinje nova školska godina u Srpskoj.

Početkom školske godine očekuje se povećano prisustvo djece u saobraćaju, a za određeni broj njih to znači i prvo samostalno učestvovanje u saobraćaju, te će biti pojačano angažovanje policijskih službenika sa ciljem zaštite ove kategorije učesnika, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da MUP Srpske tradicionalno realizuje akciju "Zaštitimo djecu u saobraćaju" koja se organizuje sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.

Tokom septembra u urbanim zonama i blizini školskih objekata pojačaće se prisustvo policijskih službenika sa ciljem regulisanja saobraćaja, smanjenja brzine vožnje i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije.

Pojačaće se kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece, a ona vozila koja svojim stanjem odaju sumnju da su tehnički neispravna biće upućena na vanredni tehnički pregled.

Jedna od aktivnosti biće organizovanje predavanja za učenike u osnovnim školama da bi se najmlađi učenici upoznali o osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Skijaš 31.08.2022. 20:43
    Svaki dan gledam debile kako voze 80 km/h kroz Spasovdansku.
  • Generic placeholder image
    Strogo 31.08.2022. 10:54
    Samo sto vise policije na ulice da zaustavljaju i kaznjavaju ove sto divljaju sa autim oko srednje skole i po Spasovdanskoj, Hilandarskoj i Decanskoj... Bjezimo od auta kao od snajpera da nebi nastradali... Kaznjavati vozace koji stanu na sred ulice i izadju u orodavnicu a parking 10 metara preko puta....
Povezane vijesti
Oprez pri paljenju vatre na otvorenom Oprez pri paljenju vatre na otvorenom
Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem Nastavljena potraga za nestalim Dragom Tanaskovićem
Za volanom bez pojasa i to uz telefon Za volanom bez pojasa i to uz telefon
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    17h 7m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    16h 38m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    12h 54m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    17h 1m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    8h 49m
    2